Feng Shui – saveti za mesec mart

Mnogi praktičari Feng Shui-a smatraju da svaki mesec  ili mesečni ciklus može pomoći u rešavanju određenih problema i u tu svrhu koriste određene smernice koje će umanjiti određene uticaje i dati zaštitu od negativnih energija.

 

 

Mesec mart predstavlja jedan od najprikladnijih za rituale obilja, blagoslova i neutralisanje nakupljene negativne energije u domu. Poznato je da  mesec mart u mnogim tradicijama bio period važnih svečanosti, festivala i uključivao je niz raznih obreda čišćenja i milosrđa.

Prema drevnoj praksi Feng Shui-a ovaj period godine odnosi se na pokretanje nove energije. Na temelju kineske tradicije, treba pratiti određene smernice za čišćenje doma od neželjene i ustajale energije.

Feng Shui savetuje nas da tokom marta meseca primenimo rituale koji će podstaći blagoslove i očistiti nakupljenu energiju. Ritual sa rižom služi za uklanjenje negativne chi energije iz doma.

Takođe, još jedan od rituala za sklad i porodični prosperitet je sa tamjanom koji je najpogodnije uraditi tokom Mesečeve faze rasta, u jutarnjim časovima. Ovi Feng Shui rituali će osigurati zaštitu od negativnosti i mnogih prepreka koji onemogućavaju duhovni sklad i porodični napredak.

Mart koji predstavlja mesec obnove je savršeno vreme za revitalizaciju energije, fokusiranje ka novim ciljevima i kreativnim idejama. Primenom određenih Feng Shui načela vratićemo sklad i ravnotežu u svoj dom.

Ritualima koji su namenjeni za ovaj mesec treba prići sa dosta pažnje kako bi privukli energiju blagoslova. Za harmonizaciju i uravnoteženje možemo koristiti kristale – ametist, crveni jaspis i kvarc. Takođe, mnogi kristali iscelitelji se preporučuju za zaštitu doma od negativne energije. U tu svrhu može se koristiti crni opsidijan ili hematiti. Usklađivanje sektora  treba da bude u ravnoteži sa energijom vladajuće  godine.

Ovaj mesec smatra se ciklusom preporoda i postoje brojni Feng Shui načini za čišćenje energije prostora. No, najvažniji aspekt ovih rituala je da se nakon prošćenja doma  u prostoru zadrži pozitivna energija koja će imati svoj blagotvoran učinak i jačanje raspoloženja.

Facebook Comments