Feng Shui – saveti za mesec novembar

Feng Shui temelji  se na univerzalnim zakonima prirode. Najučinkovitije tehnike Feng Shui-a, kao i njihova primena, uzimaju u obzir karakteristike prostora u kome živimo. Feng Shui principi nas uče kako da pretvorimo svoj prostor u mesto za zdrav, srećan i uspešan život.

 

 

Drevna kineska umetnost, Feng Shui omogućava nam pronalaženje idealnih načina koji će doprineti balansu energije u našem radnom ili životnom prostoru. Umeće Feng Shui-a ima za cilj da donese poboljšanje, učinkovitije rezultate u životu i omogući pozitivan protok energije koja će podstaći kreativnost i sklad.

Mesec novembar  je idealno razdoblje za podsticaj energije, eliminisanje negativnih uticaja, a mnoge smernice Feng Shui-a, kao i rituali mogu nam pomoći da privučemo veće blagostanje i obilje u svoj život. Tokom ovog meseca savetuje se detaljno čišćenje i uređenje prostora, upotreba žute i naranžaste boje koje će privući pozitivnu energiju.

Postavljanje dekorativnih elemenata, kao i svi predmete narandžaste ili crvene boje daće veću toplinu u prostor i uticati na poboljšanje atmosfere.  Ono što treba izbegavati je odabir simbola koji asociraju na konflikte ili nespokoj.

U poslovnom prostoru možemo postaviti  simbol koji će dati zaštitu od destruktivnih energija. Mač od novčića smatra se najboljim Feng Shii lekom koji može iskoreniti loše vibracije i delovati kao štit od uticaja leteće zvezde.

Takođe, možemo odabrati neki od tradicionalnih simbola koji se odnose na zaštitu. Jaka zaštitna amajlija koja ujedno balansira energiju u prostoru i štiti od svih nevolja je simbol zmaj-kornjača. Ovaj simbol povezuje se da jačanjem finansija, podsticajem stabilnosti i dobrih vibracija.

U principu, poželjno je da ukrasite dom sa svim onim elementima koji predstavljaju energiju zemlje i poput žute, narančaste, odabrati dekore koji stvaraju toplinu u okruženju. Osim odabira boja, možemo koristii kristale za jačanje energije i postaviti određene biljke u dom.

Nakon završetka čišćenja, možemo primeniti jednostavne Feng Shui lekove koji će zaštititi od uticaja negativnih energija, posebno u uglovima doma. Jedna od učinkovitijih Feng Shui tehnika podrazumeva stavljanje velikog grumena morske soli, zajedno sa bakarnim novčićima, ukupno sedam, u staklenu posudu  ili flašu sa vodom. Nju možemo staviti u centralni deo doma. Takođe, možemo svakog dana po jednom spaliti tamjan kako bi oterali negativne vibracije iz prostora.

Mesec novebar smatra se razdobljem godine kada veću pažnju treba posvetiti aspektu duhovnosti, ozdravljenja i pojačanju energije. Prema Feng Shui-u  novembar je period kada se treba spremiti za novi ciklus, sa obnovljenom energijom.

Feng Shui smernice za mesec novembar omogućavaju nam da stvorimo veći balans u svom okruženju, eliminišemo ono što stvara stagnaciju, dođemo do poboljšanja i pozitivnih promena.

Facebook Comments