Feng Shui – saveti za mesec septembar

Mesec septembar spada u razdoblje promena kada treba aktivirati novu i pozitivnu energiju. U ovom periodu prema Feng Shui-u savetuje se  temeljno čišćenja doma uz primenu određenih rituala za očišćenje od ustajale energije kako bi privukli nove mogućnost za napredak, bogatstvo i pozitivan preokret.

Prema ciklusima godine, septembar spada u mesec u kome treba tražiti adekvatne Feng Shui lekove i smernice za postizanje harmonije i sklada u domu. Prema Feng Shui-u ovo je vreme kada Yang energija slabi, a jača Yin energija. U tom smilu, potrebno je od početka ovog meseca pripremiti se za neke od rituala koji donose obnovu, čiste energiju prostora i podstiču pozitivne događaje.

 

 

Prema Feng Shui savetima za septembar tokom ovog perioda važno je aktivirati određene sektore u domu, naročito one koji se odnose na materijalni napredak, poslovanje i karijeru. Primenom određenih Feng Shui rituala možemo se takođe usmeriti ka novim poslovnim projektima, kupovini, pitanjima zaposlenja i ostvarenja važnih planova.

Svakako treba anlizirati i godišnji uticaj letećih zvezda prema sektorima i njihove uzajamne interakcije. Nakon procene položaja tih energija, možemo započeti sa ritualima za podsticaj kreativne energije, detaljno čišćenje doma i promenu u prostoru.

Veoma je važno podstaći te dobre uticaje neutralisanjem ustajale energije koja doprinosi stagnaciji u ljubavi, poslu i finansijama. Tom prilikom može se preurediti radni ili dnevni prostor sa kombinacijom elemenata drvo, voda, vatra, zemlja i metal, koji inače predstavljaju osnovu ravnoteže kroz koncept Yin i Yang.

Poznato je da je čistoća ključni faktor u Feng Shui. U nekim kućama veoma lako se akumulira energija, pa je veoma važno da se tokom čišćenja prednost da ulasku svežeg zraka u prostor. Takođe, ovom prilikom treba skloniti sve što je slomljeno, što se ne koristi ili što ne nepotrebno. Ustajala energija u uglovima  ispunjava životni prostor teretom i najbolje ju je očistiti sa morskom solju.

U sektor koji se odnosi na prosperitet može se postaviti biljka sa jarkim cvetovima. Za podsticaj blagostanja mogu se koristiti odgovarajući kristali, dok se za neutralisanje nesporazuma i problema mogu postaviti svećice određenih boja.

Posebnu pažnju treba obratiti na sva ona mesta u domu gde dolazi do učestalih sukoba, konflikata ili argumenata sa ukućanima. Na tim mestima mogu se postavit elementi koji će neutralisati nepovoljne uticaje, a odnose se na određenen životni aspekt.

Kada završite sa čišćenjem prostora, prema Feng Shui-u savetuje sa postavljanje mirisnih štapića koji nemaju mnogo intenzivan miris. Za energetsko čišćenje doma takođe se može koristiti tamjan koji treba pomešati sa malo morske soli i ruzmarina.

Facebook Comments