Feng Shui – sektor bogatstva

Feng Shui nudi nam jednostavne načine uz pomoć kojih možemo osigurati bolji protok energije, a samim tim povećati izvor prihoda i finansijsko obilje. Sektor bogatstva nalazi se u jugoistočnom delu i povezuje se sa elementom drveta.  Ako želite da privučete prosperitet, napravite nekoliko pozitivnih promena koje će doprineti skladnijem protoku energije.

 

Da bi ojačali ovaj sektor, najpre se  savetuje da se iz ovog dela oslobodimo svih onih stvari koje ne koristimo ili su pokvarene. Zatim  je potrebno odabrati simbole koji simbolišu materijalno bogatstvo i obilje.

Dakle, u ovaj deo najbolje je staviti biljke, drvene predmete, kristale, ukrase u zelenim nijansama i tradicionalne simbole koji asociraju na obilje.

Sektor bogatstva možemo ojačati na sledeće načine:

Postavljanje zdrave, zelene biljke. Najboljim izborom se smatra krasula, poznata i kao biljka sreće. Smatra se da ona privlači energiju blagostanja, obilja i bogatstva.

Slika na kojoj je prikazan slap vode. U Feng Shui-u, voda se smatra simbolom bogatstva.

U ovom sektoru povoljno je postaviti fontanu ili akvarijum sa vodom. Međutim, treba imati na umu da nije preporučljivo držati ih u sobi u kojoj spavamo.

Odabir simbola koji se povezuju sa obiljem i materijalnim bogatstvom – jedan od najpopularnijih tradicionalnih simbola koje možemo koristiti je žaba sa novčićem.

Kristali koji se preporučuju za sektor bogatstva su pirit, citrin, karneol i tigrovo oko. Oni privlače sreću, obilje i donose finansijski prosperitet.

Slika ili simbol broda u kome su kristali, zlatnici i novčići.

U ovaj sektor povoljno je staviti lampu i uključiti je nekoliko časova svakog dana. Najboljm odabirom smatraju se one sa zelenim svetlom ili zelene boje.

Ukoliko je u ovom sektoru smešteno kupatilo tada možemo primeniti neke od tradicionalnih Feng Shui smernica koje će neutralisati loše uticaje. Mnogi Feng Shui praktičari u tom slučaju savetuju postavljanje lampi, čija svetlost će eliminisati uticaj negativne energije.

U sektoru bogatstva treba izbegavati postavljanje metalnim simbola ili predmeta, jer je to deo koji  predstavlja drvo i rast.

Jedno  od najvažnijih pravila koje ne treba zapostaviti je čistoća. Konkretno, održavanje reda u sektoru bogatstva doprineće većem prosperitetu u finansijskoj stabilnosti.

 

Facebook Comments