Feng shui simbol kamile

U Feng shui kamila predstavlja simbol  izdržljivosti, istrajnosti, bogatstva i savladavanja teških prepreka. Simbol ove životinje vrlo je popularan u Feng shui-u. Stručnjaci ove drevne mudrosti smatraju da simbol kamile treba staviti u jugositočni sektor doma. U savremenom tumačenju ova životinja odraz je plemenitosti, izdržljivosti i odanosti.

Prema Feng shuiu smatra se da dve kamile izrađene u boji zlata ispod kojih se nalaze novčići ili zlatne poluge  su idealni simboli za sve one osobe koje imaju finansijske gubitke ili se suočavaju sa teškoćama na materijalnom planu. Ukoliko se postavi jedan simbol kamile on će pomoći da se stabilizuje finansijska situacija, dok dve kamile daju istrajnost u periodima novčanih otežanja.

Simbol kamile je znak snage, ali i izdržljivosti. Veruje se da osim pomoći na finansijskom planu, simbol kamile privlači brojna obilja i blagoslove, kako na fizičkom, tako i na duhovnom planu.

Simbolično, ova životinja, još od ranog hrišćanstva bila je simbol krotosti i poniznosti. Zbog svoje sposobnosti da se prilagođava teškim uslovima, ali i da prenosi veliki teret, vrline koje joj se pripisuju su prilagodljivost, snaga i prevazilaženje teških puteva.

Simbol kamile postavljen na pravo mesto pomoći će najpre u rešavanju finansijskih problema ili novčane propasti usled gubitka posla.

Slika kamile u Feng shui-u postavljena u severozapadnom sektoru privući će uspeh i poslovni status osobe. Talisman ili amulet kamile ojačaće energiju i vratiti samopouzdanje, vodeći osobu ka pravom smeru. Veruje se da talisman kamile ima i zaštitno dejstvo, pa je kao simbol na ključu ili kao privezak nose osobe koje često putuju.  Takođe, veruje se da ovaj talisman štiti od napada opasnih životinja.

Figura kamile u Feng shui-u pomaže nam da zadržimo potrebno samopouzdanje u mnogim životnim nevoljama, ne dopuštajući da odustanemo pod velikim pritiskom određenim životnih situacija.

Simbol ove figure pomoći će nam da održimo svoju energiju stabilnom, naročito kada je naš put ispunjen teškim situacijama ili se nalazimo u tamnom razdoblju iskušenja i finansijskih poteškoća.

Mnogi stručnjaci Feng shui-a smatraju da talisman kamile je odlično postaviti u sektor učenja i puteva u severozapadnom delu, jer na taj način privlači se zaštita, ali i pomoć drugih.

Ono što se može još reći za simbol kamile ili „pustinjski brod“ kako je mnogi nazivaju, je da nam ona nosi blago i blagoslove u vremenu koje tek dolazi.

 

Facebook Comments