Feng shui – simbol limuna i pomorandže

Drevna nauka sa istoka Feng shui otvara nam vrata ka novim saznanjima života, ali i stvaranju mira, sklada i harmonije u prostoru kroz aktiviranje određenih elemenata. Na taj način dolazimo do samospoznaje vlastitih mogućnosti koje konstruktivno možemo iskoristiti kako bi dobili što efektivnije rezultate u svakodnevnom životu.

 

Energija je svuda oko nas i prema Feng shui-u veoma je važno da postoji dobar protok energije kako bi i mi sami imali zdrav život. Loš protok energije u prostoru u kome  se  nalazimo može dovesti do zastoja i destrukcije u mnogim područjima života. Harmonično uređen prostor nam daje mogućnost za napredovanje i prosperitet.

Simboli voća u Feng shui-u povezuju se sa energijom realizacije i ostvarenja. Prema ovom tradicionalnom učenju voće predstavlja simbole dobrog zdravlja, obilja i blagostanja. Slike svežeg voća treba postaviti u određene sektore i na taj način pojačati energiju prosperiteta. Limun i pomorandža mogu se pronaći u mnogim dekorativnim oblicima. Limun i pomorandže u Feng shui-u smatraju se moćnim simbolima za odbranu od zla i lošesreće.

Feng shui – simbol limuna i pomorandže:

Pomorandža prema Feng shui-u ima Yang kvalitet. Devet pomorandži predstavlja blagostanje i prema Feng  shui-u odličan je simbol za odbijanje malera i nesreća.

Limun u mnogim hinduističkim tradicijama, a tako i u Feng shui-u, smatra se snažnim neutralizatorom  negativne energije. Veruje se da simbol limuna vraća radost i napredak u dom. Može se postaviti u blizini ulaznih vrata.

Prema Feng shui-u limun i pomorandže privlače energiju Chi u dom i osiguravaju prosperitet i napedak tokom cele godine. Limun se takođe povezuje sa plodnošću. Prema Feng shui verovanju bračni par koji ne može ostvariti potomstvo treba da posada drvo limuna u dvorište.

U kineskoj tradiciji oblik pomorandže simboliše novac i zlato. Miris limuna prema Feng shui-u može ukloniti sve negativne vibracije iz prstora.

No, prilikom odabira simbola voća za svoj dom pre svega treba se voditi svojom intuicijom i razumevanjem njihovih lekovitih svojstava.

U Feng shui-u simboli voća smatraju se vrlo moćnim, jer mogu privući sreću, bogatstvo i osigurati prosperitet svojim vlasnicima, a ujedno odbraniti od neželjene energije.

Facebook Comments