Feng shui simboli – novčani mač

Kroz  koncept Feng shui -a, drevne istočne mudrosti stare više od dve hiljade godine, možemo privući pozitivne promene u svoj život, uskladiti energiju svog doma, saznati posebne tehnike za privlačenje novca, ljubavi  i zaštititi se od zlih uticaja.

 

 

Mač u Feng shui-u pruža pokroviteljstvo i donosi jaku zaštitu. On pripada elementu metala i veruje se da je jedan od vrlo moćnih talismana. Ovaj simbol u sektoru Vode doprineće  većoj  dinamici u poslovnom području.

Pored ovog tradicionalnog Feng shui simbola, novčani mač jedan je od najpoznatijih talismana za privlačenje obilja i pobedu nad poslovnim suparnicima. U drevnoj Kini taositički sveštenici verovali su da je on moćna zaštita od svakog zla.

Kovanice na ovom maču izrađene su od metala ili bronze i imaju jak protok energije metala u sebi. Smatra se da je najmoćniji mač koji ima 108 kovanica. Najbolji položaj za novčani mač je zapadni ili severozapadni deo. Ovaj moćni simbol nikada ne treba okačiti na zid  ispred sebe.

Novčani mač postavljen u dnevnom boravku neutralisaće loš chi i zaštititi dom od štete i loših namera drugih ljudi. Ovaj Feng shui simbol može se postaviti iznad ulaznih vrata doma, jer će odbijati loše uticaje.

Kovanice na ovom maču vezane su crvenim koncem što dodatno ojačava njegovu energiju i moć. No, neki praktičari Feng shui-a smatraju da zlatne niti na ovom simbolu  dodatno ojačavaju element metala.

Ovaj simbol prvog dana lunarne nove godine treba očistiti uz pomoć tamjana.

 

Facebook Comments