Feng shui simboli za dugovečnost i ozdravljenje

Drevna kineska mudrost Feng shui temelji se na ideji postizanja harmonije i sklada. Uz pomoć ove drevne veštine možemo poboljšati kvalitet svog života, postići veću vitalnost i ravnotežu. Prema Feng shui-u svaki predmet poseduje određenu energiju koja može umanjiti negativne uticaje u sferi zdravlja, vraćajući opštu dobrobit na veoma spontan način. Kroz dobru interakciju Yin i Yang energije, naše zdravlje-fizička, emocionalna i psihička strana, će se uravnotežiti, a kvalitet energije biti poboljšan.

 

 

Svaki simbol u Feng shui-u predstavlja pečat suptilnih energetskih vibracija koje u prostoru stvaraju pozitivne promene u pogledu zdravlja i dugovečnosti. Feng shui simboli se međusobno razliku i svaki na svoj način doprinosi ne samo poboljšanju zdravlja, već opšteg obilja i blagostanja.

Feng shui simboli za dugovečnost i ozdravljenje:

Jedan od omiljenih simbola za zdravlje i dugovečnost jeste Feng shui narukvica, koja se se izrađuje od različitih materijala, delujući produktivno na vitalnost, ozdravljenje i zaštitu od negativnih sila.

Feng shui simboli za dugovečnost i ozdravljenje:

Simbol kornjače je poznati drevni talisman. Ona predstavlja zdravlje, dugovečnost i napredak. Najbolji deo za postavljenje simbola kornače je sever. Veruje se da njen oklop simbolizuje nebo, a njen stomak zemlju. Simbol kornjače osim podrške i mudrosti je nezaobilazan talisman izdržljivosti i snage.

Feng shui simboli za dugovečnost i ozdravljenje:

Prema Feng shui tradiciji jelen je simbol vitalnosti, izlečenja i dugovečnosti. Smatra se da je jelen posrednik između duhovnog i fizičkog sveta. Figura ove plemenite životinje u prostoru vratiće opšte ozdravljenja i blagostanje.

Feng shui simboli za dugovečnost i ozdravljenje:

Simbol tikve u feng shui-u nadovezuje se za zdravlje, opravak i isceljenje. Mesto gde treba postaviti ovaj predmet je istok doma. Ona će poboljšati vitalnost ukućana, raspoloženje i vratiti pozitivno raspoloženje. Kada je osoba bolesna simbol tikve se stavlja u blizini kreveta, a kada dođe do ozdravljenja treba je zakopati u zemlju.

Feng shui simboli za dugovečnost i ozdravljenje:

Breskve u Feng shui su jedan od najpoznatijih simbola zdravlja. Slika sa breskvama u istočnom sektoru doma donosi poboljšanje zdravlja i opšte vitalnosti ukućana.

Feng shui simboli za dugovečnost i ozdravljenje:

Simbol šišmiša odraz je dugovečnosti i sreće. Talisman ili figura šišmiša sa raširenim krilima označava 5 najvažnijih sfera-zdravlje, dugovečnost, krepost, obilje i prirodne tokove.

 

Facebook Comments