Feng shui – Tajna privlačenja obilja i blagostanja

Feng shui nudi mnoge korisne preporuke i smernice koji nam mogu pomoći da poboljšamo svoje prihode, privučemo prosperitet i obilje u svoj život. No, da bi primenili ove Feng shui tehnike, najpre je potrebno odrediti gde se nalazi jugo-istočni  deo koji inače predstavlja sektor novca i finansija. Prema tradicionalnim pravilima Feng shui-a predmeti koji se nalaze u području bogatstva uvećaće protok chi energije.

 

 

Elementi, boje i predmeti koji u ovom sektoru privlače energiju prosperiteta:

Sve u bojama novca pogodno je za ovaj sektor.  To su uglavnom zelena, žuta, srebrna, zlatna i ljubičasta boja. Upotreba ovih boja je još jedan važan faktor za privlačenje prosperiteta i obilja u dom.

Staklena ili kristalna posuda u kojoj se nalaze kristal ametist, žad ili karneol.

Područje novca uvek mora biti dobro osvetljeno, pa se u tu svrhu preporučuje korišćenje lampi.

Ono što je najvažnije za jugo-istočni sektor je da se uklone “prepreke” koje onemogućavaju pravilan protok chi energije.

Sektor bogatstva se može ojačati postavljenjem određenih biljki, grančicom bosiljka ili krasulom koja inače ima veliku snagu u privlačenju obilja. Preporučljivo je odabrati biljke čiji listovi imaju oblik kovanica i svo ono cveće koje simboliše obilje, poput begonija i hrizantema. Zelene biljke, kao i i cveće sa ljubičastim ili crvenim cvetovima su odlični aktivatori za ovaj sektor.

Da bi privukli energiju prosperiteta i napretka u jugo-istočni sektor  mogu se postaviti simboli sa brojem 8, kao i predmeti crvene boje. Takođe se može postaviti drvena kutija u kojoj se nalazi 8 metalnih novčića.

U područje bogatstva preporučuje se postavljanje simbola vetrenjače i zvončića, koji će biti izvrsna pomoć u privlačenju pozitivne chi energije.

Za uspostavljanje finansijske sigurnosti i stalan prihod mnogi Feng shui praktičari savetuju ojačavanje jugoistočnog sektora sa kineskim novčićima, simbolom Bude, zlatne guske  ili osam kristala citrina.

Facebook Comments