Feng shui talismani za ljubav i brak

Područje ljubavi i braka u Feng shui-u nalazi se u jugozapadnom delu doma. Da bi aktivirali zonu ljubavi potrebno je postaviti simbole sreće koji su veoma učinkovita pomoć i služe za privlačenje ljubavnog sklada i harmonije. Kinezi veruju da svaki parni simbol u sektoru ljubavi daje uravnoteženje između muške i ženske energije. Svaka figura, simbol ili talisman u području ljubavi podstiče protok chi energije.

 

 

Boje poput ljubičaste, roze i oker, kao i predmeti koji imaju formu trougla tradicionalno se smatraju najpovoljnijim za sektor ljubavi.

Feng shui talismani za ljubav i brak: Boginja ljubavi i plodnosti privlači sreću i blagoslove u ovom području.

Figure ili slika mandarinskih patki smatra se simbolom zajedništva i bračne sreće. Ovaj simbol može se vezati crvenom vrpcom kako bi partneri imali bliskiji odnos.

Par labudova prema Feng shui-u simboliše vernost i ljubavni sklad. Smatra se da će simbol dva bela labuda u sektoru ljubavi pomoći osobi da nađe svoju pravu ljubav sa kojom će zauvek ostati zajedno.

Prema Feng shui-u hematit ojačava sektor ljubavi. Smatra se da hematit sa svetlim prugama na sebi spada u najefikasnije simbole za bračnu stabilnost. U sektoru ljubavi dve kuglice hematita privezani sa crvenom vrpcm podstiču energiju sklada i harmonije.

Slika božura prema Feng shui-u spada u najmoćnije ljubavne simbole. Postavljena u ulaznom delu spavaće sobe utiče na sklad i bolje partnersko slaganje.

Feng shui talismani za ljubav i brak: Par dva goluba u Feng shui-u je simbol večne ljubavi, vernosti i harmonije među partnerima.

Srce kao tradicionalni simbol ljubavi u jugozapadnom sektoru privući će ljubav i ojačati sklad među partnerima. Simbol srca može biti od keramike, stakla ili od kristala crvenog jaspisa.

Nijanse crvene boje pojačavaju energiju ljubavi, strasti i romantike. Ova boja takođe može ubrzati protok energije i doprinosi da se događaji brže odvijaju i ostvare ljubavne želje.

Ono što treba izbegavati u jugozapadnom sektoru su plave boje, jer će to doneti razdor i sukobe u partnerstvu i ometati balans Yin i Yanga.

Feng shui praktičari smatraju da ukoliko partner gubi interes za vas tada je potrebno ispod kreveta na strani gde spava vaš saputnik staviti malu crvenu tkaninu.

Povremeno u ovom sektoru treba upaliti nekoliko crvenih svećica kako bi se stimulisao protok nove energije i neutralisala stagnacija.

Facebook Comments