Feng shui-Uređenje spavaće sobe

Feng shui –drevna kineska mudrost jedan je od idealnih načina kroz koji možemo postići potpuni balans energije u domu. Kroz osnovne principe Feng shui-a možemo povećati protok chi energije i na taj način podstaći sklad i sreću. Spavaća soba prema feng shui-u treba da bude mesto komfora, spokoja i harmonije.

Prema Feng shui-u, u spavaćoj sobi ne bi trebalo biti oštrih predmeta, slika sa neugodnim sadržajem, kao ni ogledala. Osim što je ovaj prostor nešto poput „svetilišta“ zajedničkih partnerskih snova, spavaća soba ujedno odražava našu podsvest.

Boje imaju veliku važnost u Feng shui-u, one se dele na ying i yang , pa treba napravi ti odabir odgovarajućih boja. Treba izbegavati  sve nijanse hladnih boja jer će one doprineti udaljenju od partnera.

Krevet bele boje deluje opuštajuće i podstiče dodatan mir i opuštenost.

Krevet žute boje je veoma zanimljiv, utiče na kreativnost partnera i razumevanje.

Krevet crvene boje donosi pojačanu strast uzmeđu partnera i seksualnost.

Krevet zelene boje utiče na razvitak odnosa između partnera, ali i na opšte poboljšanje.

Krevet ljubičaste boje podstiče intuiciju i vezanost između partnera.

Krevet teget boje i krevet crne boje prema Feng shui-u su loš izbor i ne preporučuju se.

Uvek koristite nežne boje koje će doprineti ugodnoj atmosferi.

Posteljina na krevetu sa motivima divljhih životinja, vode i oštrih linija nisu preporučljive, dok posteljina opuštajućh pastelnih nijansi sa umirujućim motivima podstiču senzualnost i spokoj.

U spavaćoj sobi treba izbegavati postavljanje biljaka, akvarijuma sa vodom jer podstiču lošu ili previše emocionalnu energiju. Takođe, postavljanje teških predmeta iznad kreveta treba izbegavati. No, ono što je takođe veoma važno je da bračni krevet nikada ne bude u pravcu vrata ili ispod prozora.

Prema  Feng shui-u svaki aspekt u spavaćoj sobi ima veliku važnost, zato pri odabiru boja i simbola treba biti vrlo obazriv, jer boje  mogu pojačati energiju, umanjiti neravnotežu i doprineti blagotvornim uticajima.

Facebook Comments