Feng shui za 2019. godinu

U 2019. godini  bićemo pod uticajem vibracija broja 9 čija simbolika ukazuje na potrebu za promenom i prilagođavanjem. Mnogi Feng shui konsultanti preporučuju da pre ulaska u Novu godinu dom bude očišćen od nakupljene stare energije. U tu svrhu, preporučuje se čišćenje nameštaja i predmeta  sa vodom, morskom solju i sirćetom koji će očistiti negativnu energiju. Takođe treba koristiti esencije ruzmarina i lavande.

Prema Feng shui za privlačenje pozitivnih događaja, ostvarenje ciljeva i neutralisanje prepreka može se koristiti tehnika sa crvenim papirom. Naime, treba uzeti jedan crveni papir (koji simboliše vatreni element i uspeh) i na njemu napisati olovkom crne boje (koja simboliše vodeni element i mudrost) određene odluke koje želimo ostvariti. Ovaj papir se postavlja blizu ulaznih vrata doma.

Za poboljšanje i unapređenje ljubavi  u 2019. godini prema Feng shui-u  posebnu pažnju treba obratiti na raspored, položaj i odabir boja u sektoru romantike. Preporučuje se odabir simbola koji će pojačati dinamiku, pokret i aktivnost. Ležajevi i kreveti u plavim bojama smatraju se nepovoljnim jer će onemogućiti balans, privući odvajanje i dati prekid na ljubavnom planu. Za poboljšanje sklada i harmonije savetuje se odabir crvenih boja. Simboli u ovim nijansama podstaći će radost, senzualnost i romantiku.

Za profesionalni napredak u 2019. godini Feng shui konsultanti savetuju da se na središnjem delu stola postaviti kristal lapis lazuli koji privlači prosperitet. Sa leve strane radnog stola treba staviti predmet ili simbol koji asocira na napredak i poboljšanje u profesiji.

Za osobe koje planiraju putovanja  2019. preporučuje se postavljanje slika, razglednica ili suvenira i  u domu ili radnom ofisu koje oslikavaju to mesto. Takođe, u dnevni boravak treba staviti slike sa palmama ili brodom.

Feng shui konsultanti savetuju da se u 2019. godini za ojačanje zdravlja i vitalnosti na ulazna vrata postavi simbol dekorativne tikvice žute ili zlatne boje. Sve osobe koje su bile podvrgnute određenim hirurškim zahvatima u 2019 iz spavaće sobe moraju ukloniti elektronske uređaje i aparate. Žute, zemljane boje,  sve nijanse koje asociraju na vedrinu i dobro raspoloženje biće idealne za otklanjanje umora i podsticaj ravnoteže. U središnjem delu doma mogu se postaviti simboli mandale za ozdravljenje.

Za jačanje porodičnog sklada, bolju komunikaciju i poboljšanje odnosa u 2019. godini idealnim se smatraju oblici i simboli okruglog oblika.

Facebook Comments