Gatanje iz taloga kafe – simbol broda

Gatanje iz taloga kafe jedno je od najomiljenijih starinskih proricanja. Ova vrsta proricanja nastala je u drevnim istočnim zemljama. Taseografija (tasseography) kako se drugačije naziva  potiče od imena “tasse” što označava pehar. Da bi ispravno interpretirali simbole u ovom proricanju treba ih međusobno povezati u skladu sa određenim pravilima. Veruje se da svaki simbol ima određene pozitivne ili negativne karakteristike.

 

 

Simbol broda u tumačenju povezuje se sa velikim promenama, mogućnostima, uspešnim putovanjem i mnogim faktorima koji će biti od velikog značaja za život osobe.

Simbol broda na dnu šoljice nagoveštava dolazak promene. U tumačenju može biti pokazatelj neplaniranog putovanja.

Simbol broda na vrhu šoljice predstavlja profit za porodicu.

Ukoliko se u blizini simbola broda nalazi zastava to označava moguć odlazak u daleku zemlju.

Ako je figura broda oslikana u središnjem delu šoljice to je naznaka prosperiteta i napretka. Figura broda u ovom položaju ukazuje da moramo postupati mudro, praviti dobre poteze i planove.

Usidren brod na vrhu šoljice simboliše da će se osoba vrlo brzo vratiti sa dugog puta.

Simbol broda oslikan pored figure leptira predočava na susret sa osobom u drugoj zemlji.

Ako je simbol usidrenog broda prikazan na dnu šoljice to označava rast, razvoj karijere, dobro zdravlje i pozitivne promene. U tumačenju takođe može značiti odlazaka na putovanje.

Kada su iznad broda oslikani oblaci to simboliše prepreke i nevolje za osobu.

Simbol malog broda nagoveštaj je avanture i veoma dinamičnog perioda.

Ukoliko se u blizini broda nalazi simbol deteline to je najava velike sreće u životu osobe, ispunjenja želje i radosti na putovanju.

Kada je u talogu kafe brod oslikan kroz nejasne ili žute linije to se smatra nepovoljnim znakom za osobu. U tumačenju se povezuje sa opasnostima na putovanju.

Simbol prevrnutog broda predznak je nepovoljnih novosti.

Ukoliko je u talogu kafe oslikana samo polovina broda to predočava na nedostatak strpljenja osobe.

Kada se u blizini simbola broda nalazi figura korpe to govori o periodu zadovoljstvu i radosti za osobu. U interpretaciji označava i materijalni aspekt.

Facebook Comments