Gatanje iz taloga kafe – simbol sove

Gatanje iz taloga kafe jedno je od najomiljenijih starinskih proricanja. Ova vrsta proricanja nastala je u drevnim istočnim zemljama. Taseografija (tasseography) kako se drugačije naziva  potiče od imena “tasse” što označava pehar. Da bi ispravno interpretirali simbole u ovom proricanju treba ih međusobno povezati u skladu sa određenim pravilima. Veruje se da svaki simbol ima određene pozitivne ili negativne karakteristike.

 

 

Tradicionalno sova predstavlja simbol mudrosti. Ova figura u talogu kafe smatra se nepovoljnim znakom jer nagoveštava razdoblje nevolja, kleveti, skandala i sudskih sporova. Ona može biti predznak bolesti i usamljenosti.

Simbol sove na vrhu šoljice odnosi se na gubitke, brige i neprijatnosti.

Sova u blizini cveća pedstavlja zavist, zlobu i mržnju drugih ljudi.

Kada je blizu simbola sove prikazana figura krsta to označava smrt bliske osobe.

Ukoliko je figura sove prikazana na dnu šoljice to označava finansijski gubitak i potencijalni sukob sa bliskom osobom.

Kada se u blizini ovog simbola na dnu šoljice nalaze figure nejasnog oblika to nagoveštava loše vesti o rođacima.

Ukoliko je kljun ove ptice okrenut u pravcu simbola drveta to predskazuje dolazak vrlo nepovoljnih vesti o osobi iz prošlosti.

Simbol sove  sa raširenim krilima predstavlja porodične svađe, sukobe i završetak ljubavnog partnerstva.

Figura sova prikazana u blizini puta najava je loših vesti.

Simbol sove pored figure kruga ukazuje na završetak poslovne saradnje ili gubitak posla.

Ukoliko je iznad simbola sove prikazan oblak to se odnosi na dugu bolest nekog člana porodice. U interpretaciji takođe se povezuje sa narušavanja porodičnog sklada.

Kada je simbol sove prikazan između visokih planina to označava da osobu čeka težak životni period i veliko zalaganje koje će morati da uloži kako bi prevazišla teškoće. U interpretaciji ovi simboli takođe su naznaka problema vezanih za sudska i pravna pitanja.

Simbol sove u talogu kafe aludira na postojanje iskušenja, straha kod osobe i nerazumevanje od strane drugih ljudi. U tumačenju predstavlja predznak opreza, jer se veruje da sova simbolizira zle i zavidne ljude koji žele iskoristiti moment nepažnje osobe i na taj način joj pričiniti mnoge gubitke.

Facebook Comments