Gatanje u obične karte: Pik (simbolika i značenje)

Za razliku od crvenih simbola (dijamant, herc) na kartama, crni simboli u gatanju imaju negativne karakteristike. Pik  se odnosi na područje problema, prepreke i izazove. Povezuje se sa elementom Zemlje i predstavlja period zime. U kontekstu zdravlja označava područje nervnog sistema i psihe. Uopšteno, simbol pika predočava na nevolje i loše događaje.

 

 

As pik simboliše dolazak velike promene, potencijalnu bolesti i nepovoljne vesti.

Kralj pik u gatanju predstavlja mušku razvedenu osobu ili problematičnog čoveka koji može stvarati smetnje.

Kraljica pik simboliše ženu koja ima dobar status i društveni položaj. Takođe se povezuje sa okrutnom ženskom osobom koja je sklona lažima, manipulaciji i bavljenju magijom.

Žandar pik predstavlja mlađeg muškarca koji može osporavati napredak i prosperitet.

Desetka pik govori o privremenoj ili varljivoj sreći. Njeno značenje takođe se povezuje sa okolnim kartama u gatanju.

Devetka pik odnosi se na lošu sreću, maler, period velikih gubitaka na materijalnom planu. Ovo je karta negativnih promena i najčešće se povezuje sa neuspehom i velikim razočarenjem.

Osmica pik je karta koja predstavlja izdaju i prevaru od strane bliske osobe. Ona je sinonim sukobljivosti i povezuje se sa aspektom crne magije.

Sedmica pik predstavlja simbol nezadovoljstva, kašnjenja i neočekivanih događaja. U gatanju uvek predskazuje na nešto što je skriveno od osobe. Simboliše misteriju i tajnovitost.

Šestica pik je predznak zlih vesti i loših odluka. Takođe ukazuje na druženje sa pogrešnim osobama i moguće probleme tokom putovanja.

Petica pik simboliše područje doma, rada i ljubavi. Smatra se kartom nagrade za uloženi trud.

Četvorka pik odnosi se na finansijske gubitke, nevolje i vreme nestabilnosti. Njena simbolika  ukazuje na prevelike pritiske iz okoline, nepravdu i pravne probleme.

Trojka pik smatra se kartom nesreće u segmentu ljubavi ili braka. U gatnju ona je predznak gubitaka i velikih neočekivanih problema.

Dvojka pik je nagoveštaj iznenadnih promena. Povezuje se sa rastankom, konfliktima i svađama koje očekuju osobu u bliskoj budućnosti.

 

Facebook Comments