Hagal – Runa čarobnjaka

Naziv rune: Hagal ili Hagalaz

Odgovarajuće slovo: H

 

 

Broj: 9

Element: Voda

Astrološka korespondencija: Zodijački znak Strelac

Runa Hagal u tradicionalnom smislu znači ” sila prirode.” Ona predstavlja sve one događaje koji su izvan kontrole i daje priliku da kroz barijere ili ograničenja steknemo veću odgovornost u budućnosti.

U izvornom jeziku runa Hagal se tumači kao “tuča”, “sneg”, “pauza” i govori o vremenu teškoće ili patnje sa kojima će se osoba suočiti.

Hagal runa ukazuje da mora postojati veće razumevanje, prihvatanje restriktivnih situacija i privremenih prepreka. Ona nam govori da kroz određena iskustva, nametnuta ograničenja i izazove možemo steći više mudrosti, znanja i iskustva.

Ova runa opisuje energiju zaštite, smatra se simbolom mudrosti i štitom od loše energije. Hagal ima cilj da zaštiti od nepovoljni astralnih napada i oslobodi od negativnosti. Izgled ove rune najviše asocira na položaj čoveka sa raširenim rukama.

U magičnim ritualima koristi se za uklanjanje neželjenih uticaja, razvoj intuicije i ostvarenje dobrih rezultata. Ova runa koristi se i u crnoj magiji za slanje uroka, nasilne gubitke, prizivanje patnje, bola i opasnosti.

Hagal runa simboliše duhovnu potragu i sve ono što vodi ka napretku. Odnosi se na vlast nad prirodom i moći. U tarotu simboliše kartu Visoka Sveštenica. Smatra se runom čarobnjaka i donosi dobre rezultate u radu gde je uložen veliki trud i zalaganje. Koristi se u procesu meditacije onda kada je potrebno osloboditi se od postojećih ograničenja.

Kad se pojavi u tumačenju runa Hagal najavljuje da moramo biti oprezni jer može doći do sukoba koji će blokirati dalji rast. Ona se odnosi na završetak jednog ciklusa, kao i promene koje će doneti oslobađanje od onoga što za nas ne bi bilo povoljno u budućnosti.

Hagal takođe nosi poruku da će projekat osobe biti neuspešan i da je potrebno čuvati se od gubitaka, kako na materijalnom, tako i na duhovnom planu. Odnosi se na opasnosti vezane za zdravlje, kao i potencijalni prekid ljubavne veze ili braka.

Runa Hagal simboliše potencijalne probleme u komunikaciji, tokom putovanja i označava sve one situacije u kojima će strpljenje osobe biti testirano. U obrnutom položaju prikazuje razdoblje krize, neophodnost duhovnog razvijanja, sticanja novog znanja i životnog iskustva.

Facebook Comments