Harmonični neharmonični aspekti planeta u ljubavnoj sinastriji

Aspekti planeta u ljubavnoj sinastriji mogu nam predočiti da li postoji dobra kompatibilnost između partnera, razumevanje i osnov za dugotrajan, skladan odnos. Prilikom astrološke analize treba uzeti u obzir odnos vladara prikazan kroz aspekte i položaj planeta u kućama.  Neharmonični i stresni aspekti planeta u sinastriji mogu dovesti do velikih sukoba, neslaganja i gubitaka u ljubavnoj ili bračnom zajednici. Na osnovu prikazanih aspekata u sinastriji otkrićemo energiju njihovog delovanja, ali i mnoge skrivene pojedinosti.

Ukoliko su u sinastriji prisutni skladni aspekti između Jupitera i Sunca partneri će imati tendenciju dobrog razumevanja, balansa i zajedničkih interesovanja.

Aspekti Saturna i Marsa u sinastriji mogu doneti velike prepreke i ograničenja.

Skladni aspekti između Venere i Sunca ukazuju na optimistično i pouzdano partnerstvo, sa elementima uravnoteženosti i saosećanja.

Aspekt Venere i Meseca u sinastriji manifestuje se kroz mek pristup, toplinu i snažnu emotivnu energiju. Ovaj aspekt ukazuje na razvijanje dubokih osećaja, želja i prisutnost sklada.

Aspekt Marsa i Jupitera u sinastriji daje podršku, zaštitnički stav partnera i inicijativnu energiju.

Aspekt Marsa i Urana u sinastriji ukazuje na nepredvidljivost, tendenciju iritacija i oštre konflikte.

Aspekt Sunca i Lilita ukazuje na mogućnost zasnivanja tajne veze i  jaku seksualnu privlačnost.

Neharmoničan aspekt Sunca i Meseca uvek predočava na manjak ravnoteže u odnosu, sebičnost, poteškoće i prepreke.

Aspekti Sunca i Marsa sami po sebi zahtevaju dosta zalaganja i truda. U neharmoničnoj poziciji Sunce i Mars odnose se na previše neusklađenu energiju u mnogim područjima.

Hiron i Mesec ukazuju na neuobičajen pristup, nekonvencionalnost, ali i veoma praktične ideje.

Neharmoničan aspekt Urana i Venere uvek donosi negativne učinke na partnerstvo. Ukoliko je u sinastriji aktuelna konjukcija između ove dve planete ona se manifestuje kroz intenzivne iritacije, konflikte i sukobe.

Aspekt Meseca i Urana manifestuje se kroz snažnu napetost u emocionalnom području, impulsivnost i napetost.

Merkur i Mesec u skladnom aspektu ukazuju na dobro razumevanje i komunikaciju između partnera.

Neharmonični aspekti Meseca i Neptuna donosi tendenciju iluzija, nezadovoljstvo i agresivnu energiju. Ovaj aspekt manifestuje se kroz nemogućnost sučavanja sa nametnutim pravilima, preteranom sumnjom i obmanama.

Facebook Comments