Hiromantija – oblik dlana

Hiromantija spada u prediktivne tehnike i temelji se na analizi linije dlanova, oblika ruke i prstiju. U hiromantiji postoje 4 osnovne kategorije za razlikovanje oblika ruke koje se povezuju sa elementima: vode, zemlje, vazduha i vatre.

Ruka Vatre:

Ruka Vatre: Povezuje se da pravougaonim oblikom dlana i kratkim prstima. Ova vrste ruke opisuje ljude koji su veoma aktivni, impulsivni i imaju nestalnu prirodu. Takođe pokazuje velikodušne osobe koje vole život i izuzetno su strastvene. Na profesionalnom planu odlikuje ih inventivnost i stalna težnja ka poboljšanju. U hiromantiji ovaj tip ruke predočava na strastvene i vrlo vatrene ljubavnike. Njih privlače zanimanja iz segmenta medicine, umetnosti  i prava. Ne vole monotoniju, vole izazove i rizike.

 

Ruka Vode:

Ruka Vode: Ovaj tip ruke je vitak sa dugim prstima. Tradicionalno oslikava vrlo osetljive i dosta harizmatične osobe. Pojedinci sa ovim oblikom ruku su vrlo maštoviti i praktični. Iako odaju utisak smirenosti i spokoja, unutar sebe su dosta teskobni. Oni ostvaruju uspeh u profesijama koje su povezane sa estetskim osećajima i kreativnošću. Privlače ih zanimanja u kojime je stavljen akcenat na planiranje i gde nema previše pritiska.

 

Ruka Zemlje:

Ruka Zemlje: Predstavljena je kroz četvrtast dlan i kratke prste. Ovaj tip ruke predočava na pojedince koji su realni i dosta objektivno sagledavaju situaciju oko sebe. Uopšteno, to su osobe koje su spremne da se bore za ono što žele sve dok to ne dobiju. Vešto skrivaju  znake umora ili razočarenja. Smatraju se velikim radnicima i osobama koje su uvek spremne da pomognu drugima. Iako inovativnost nije njihova glavna karakteristika, oni su vrlo predani radu i uživaju u fizičkim aktivnostima. U segmentu emocija i ljubavi su odani i verni.

 

Ruka Vazduha:

Ruka Vazduha: Ovaj tip ruke prikazan je sa četvrtastim dlanom i dugim, umetničkim prstima. Ova vrsta ruke predočava na dinamične i aktivne osobe koji uživaju u lepim stvarima. Uopšteno, to su vrlo radoznale i zantiželjne osobe. Imaju dobru komunikaciju, vole učenje i dobro primećuju detalje. Potrebni su im stalni izazovi. Inače ovaj tip ruke daje naglasak na intelektualnu sferu, logiku i odličnu intuiciju.

Facebook Comments