Hiromantija: Ruka vatre, zemlje, vazduha i vode

U hiromantiji postoje 4 osnovna oblika ruke, koji odgovaraju  elementu vode, zemlje, vatre i vazduha. Na osnovu ove podele može se otkriti karakter osobe, njena narav i osobine.

Hiromantija – Ruka vatre

Ono što karakteriše ovaj oblik ruke je pravougaoni dlan i kraći prsti.  To su vrlo aktivne osobe, koje imaju izvrsnu veštinu upravljanja. Smatraju se dosta velikodušnim, otvorenim i kontraverznim. Veoma su društveni i ne vole dugo da ostaju u kući.

Svaka vrsta nametnutih ograničenja čini ih dosta napetim i nervoznim.  U ljubavi im odgovara intelektualni partner sa kojim će moći otvoreno da razgovaraju o mnogim temama. Smatra se da su izuzetno strastveni i posesivni.

 

Hiromantija – Ruka zemlje

Ruku zemlje karakteriše četvrtast oblik dlana i kratki prsti. Ove osobe su dosta realne, pouzdane, verne i odane tradiciji. Imaju izuzetno osetljivu prirodu. U ljubavi im je veoma važna sigurnost i oni ne odbacuju muško-ženske uloge u braku. Cene mir iznad svega, ali lako mogu izgubiti poverenje.

Uopšteno, nisu osobe koje se oslanjaju na snove, već predani radnici koji ne odustaju sve dok ne ostvare svoje ciljeve. Prema hiromantiji, smatraju se osobama koje su odani prijatelji, verni saputnici i spremni uvek da pomognu drugima u nevolji.

 

Hiromantija – Ruka vazduha

Za ruku vazduha karakteristični su dugi prstni i „četvrtasti“ dlanovi. Uravnoteženost, pouzdanost i težnja za raznolikošću smatraju se najznačajnijim obeležjima ovih osoba. Dosta su znatiželjni, uvek žele da nauče nešto novo, a imaju sjajne veštine za rešavanje  problema.

Oni mogu imati poteškoće u izražavanju svojih emocija i osećanja. Njima je potrebno dosta podrške i razumevanja od bliskihljudi, jer su po prirodi vrlo zatvoreni i i nesigurni. U ljubavi im je veoma važna sigurnost.  U hiromantiji ruka vazduha ukazuje na pojedince koji se veoma teško zaljubljuju.

 

Hiromantija – Ruka vode

Ruka vode prikazana je kao veoma vitka, duga, sa gracioznim prstima. Za ovaj tip ruke karakteristična je pojačana osetljivost, ali i naglašena harizma. Ove osobe su sklone čestim promenama raspoloženja. Po pitanju ljubavi nisu uvek pouzdane. Emotivno su krhki, zbog čega ih je lako povrediti posebno ukoliko se rado o ljubavnim  emocijama.

Vrlo su intuitivni, društveni, vole prirodu, u stanju su da svakog razumeju i pruže podršku. Ono što se često događa u njihovom životu je promena planova zbog nesigurnosti i manjka samopouzdanja.

Facebook Comments