Horoskop boja (prvi deo)

Poznato je da nam astrologija može reći dosta o našim karakteristikama i ličnosti. No, mnogi stručnjaci iz ove oblasti smatraju da boje igraju važnu ulogu i imaju uticaj u našem svakodnevnom životu i odnosu sa drugima. Horoskop boja pomaže nam da saznamo kako da poboljšamo komunikaciju sa drugima, postignemo veći sklad, bolje raspoloženje i koja boja odeće nam najviše odgovara.

Crvena boja (23.12. – 01.01. i 25.06.- 04.07.)

Osnovne karakteristike crvene boje su – ljubav, strast, privlačnost.

Crvena je simbol snage, vitalnosti, ambicioznosti i strastvenosti. Ona pojačava samopouzdanje, donosi uspeh u postizanju ciljeva. U fizičkom smislu, crvena boja se koristi u lečenju anemičnosti, depresije, steriliteta i bolesti creva. Ova boja razvija izdržljivost i podstiče fizičku snagu. Za nju se smatra da je boja aktivator, jer stimuliše dobro raspoloženje, hrabrost i ljubav ka životu.  Ali, ona ima i svoje nedostatke. Ova boja može podstaći nervozu, razdražljivost i nemir. Smatra se idealnom za podsticaj inicijative i aktivnosti. Ova boja izražava poverenje u sopstvenu snagu. Međutim, smatra se da nije preporučljivo nositi je na intervju za posao. U astrologiji, znakovima Jarac i Rak crvena boja doprineće dobroj komunikaciji i optimističnijem pogledu na život.

 

Roze boja (25.01. – 03.02. i 26.07. – 04.08.)

Osnovne karakteristike roze boje su – emocionalnost, prijateljstvo i ženstvenost.

Roze boja simboliše dobrodušnost, osećajnost, zaštitu i nesebičnost. Ove osobe vole da pomažu i vode brigu o drugima. Odlikuju ih iskrena osećanja, ali i velika emotivnost u području ljubavi. U meditaciji roze boje budi energiju saosećanja, ljubavi  i dubokih emocija. U fizičkom smislu, ova boja se koristi za podsticaj cirkulacije i umanjenje depresivnog stanja. Previše roze boje u svakodnevnom životu može se odraziti negativno u smislu stvaranja lažnih iluzija. S’ obzirom da crvena simboliše seksualnost, roze boja je povezana sa pravom i nesebičnom ljubavlju.

Narandžasta boja (02.01. – 11.01. i 05.07. – 14.07.)

Osnovne odlike narandžaste boje su – kreativnost, stvaranje, duhovno prosvetljenje.

Narandžasta boja doprinosi umanjenju negativnih emocija i nesigurnosti. Ova boja stimuliše intelektualnu sferu, daje snaju i popravlja raspoloženje. Za narandžastu boju je specifično da sve emocije dovodi na površinu, ali na potpuno miran način. U fizičkom smislu, narandžasta boja se koristi u lečenju astme, živaca i bronhitisa. Koristi se za lečenje bolesti zglobova, mišića, reume i vraća apetit. U meditaciji služi za izlazak iz depresivnog stanja i vraćanje unutrašnje snage. Boja narandžaste odeće podstiče hrabrost i energiju radosti.

Facebook Comments