Horoskop i zdravlje – znak Bik

Zodijačkim znakom Bik upravlja Venera. Ovo je jedan od osetljivijih znakova horoskopa, iako ima vrlo snažnu energiju i jaku konstituciju.

Najslabije tačke ovog znaka su vrat, grlo, uši, štitna žlezda, donja vilica i limfni sistem. U kasnijim godinama života skloni su dijabetesu, osteoporozi i artritisu.

Zbog sklonosti ka preterivanju u hrani, piću i konzumiranju duvana osobe rođene u ovom znaku često pate od visokog holesterola i slabosti disajnih puteva.

Iako nemaju tendenciju ka opasnim bolestima, ove osobe dosta pažnje moraju obratiti na režim ishrane i način života. Bik mora kontrolisati svoje tendencije ka prevelikom unosu hrane i dugom spavanju, jer to će oslabati njegovu otpornost organizma.

U zodijaku sa ovim znakom povezuje se bolest gojaznosti,  angina pectoris i zarazna oboljenja. Za Bika se preporučuju svi sportovi na otvorenom poput hodanja ili skijanja.

U fitoterapiji, lekovite biljke koje mogu ojačati slabe tačke ovog znaka su agrimonia (petrovac ili skorušica) i žalfija. U kombinaciji sa propolisom ojačaće područje grla koje je jedna od slabosti Bika. Takođe savetuje se upotreba zelenog ili crvenog čaja umesto kafe.

Ovaj znak horoskopa mora izbegavati pasivan i neaktivan način života, jer to može prouzrokovati depresiju ili pojačanu nervnu napetost.

Bik što više vremena treba da provodi u prirodi i  da uspostavi rutinu vežbanja barem jednom tokom nedelje.

Zdrava prirodna hrana je temeljni  osnov za zdravlje ovog zemljanog horoskopskog znaka. U tom smislu, treba izbegavati industrijsku hranu, namirnice koje imaju dosta šećera i soli.  Preporučuje se konzumiranje  žitarica, voćnih prirodnih sokova i što više začinskih biljki, poput timijana i peršuna. Ovaj znak horoskopa mora izbegavati previše hladne ili vruće napitke. U zimskim mesecima ove osobe moraju štititi područje vrata.

Za ženske osobe rođene u znaku Bika poželjno je da tokom godine obavezno kontrolišu rad štitne žlezde. Sve vrste prirodnih terapija imaće blagotvoran učinak na ovaj znak.

Smatra se da zemljani znak Bika zbog nemogućnosti da kontroliše pojedine situacije u svom životu može biti sklon nedostatku fokusa. Praktikovanje joge ojačaće njihovu energiju i postojanost.

Facebook Comments