Horoskop i zdravlje -znak Ovan

Astrologija u modernom društvu predstavlja jednu od veoma popularnih tehnika na osnovu koje možemo saznati pozitivne ili negativne aspekte u sferi zdravlja.

Zdravlje je jedna od glavnih tema u oblasti astrologije. Svaki horoskopski znak karakteriše određena energija i specifičnost na osnovu kojih se određuje predispozicija za određene vrste bolesti. Ascedent u horoskopu označava fizičko i psihičko zdravlje i način kako se odnosimo prema  sebi i svom zdravlju.

Horoskop i zdravlje – znak Ovan:

Znakom Ovan upravlja Mars. Osobe rođene u ovom znaku znaju da zapostave mnoge simptome bolesti zbog čega često imaju otežan oporavak.

Kod horoskopskog  znaka Ovan najčešći zdravstveni problemi odnose se na glavu, zube i oči. S’ obzirom da Ovan predstavlja prvi znak zodijaka, početak, on ima veoma snažnu i moćnu energiju. Njega karakteriše jaka energičnost i impulsivnost.

Pod vladavinom ovog znaka  su glava, lice, mozak i oči. Bolesti koje se povezuju sa ovim delovima tela su migrene, groznice, zubobolje i česte vrtoglavice. Problemi sa kožom, naročito u predelu lica takođe su izraženi.

Prema fitoterapiji Ovnovima odgovaraju biljke koje će umiriti njihov višak energije, a to su matičnjak, odoljen ili valerijana i ekstrakt pasiflore. Da bi poboljšali svoje zdravlje, vitalnost i oslobodili se napetosti osobama rođenim u ovom znaku preporučuje se bavljenje atletikom ili planinarenje.

U smislu ishrane ovaj horoskopski znak treba da uzbegava teške namirnice i konzumiranje alkohola, jer to može prouzorkovati dodatne zdravstvene teškoće i glavobolje.

Ovom horoskopskom znaku najviše odgovaraju žitarice, sveže voće i povrće i dosta tečnosti.

Iako dosta zdravstvenih tegoba kod ovog znaka može nastati usled unutrašnje napetosti, Ovan s’ godinama vodi više računa o svojoj vitalnosti i zdravom načinu života.

Stres može uzrokovati dosta zdravstvenih problema. Ove osobe moraju naučiti da se više opuštaju i odvoje vreme za sebe.

 

Facebook Comments