Horoskop i zdravlje – znak Strelac

Strelac je vatreni znak zodijaka i njim upravlja planeta Jupiter. Osobe rođene u vladavini Strelca poznate su po svojom optimističnoj, veseloj prirodi i vedrom duhu, što ima ključnu ulogu u području zdravlja. Simbol koji zastupa ovaj znak je kentaur, pola čovek-pola konj sa strelom i govori o potrazi za znanjem.

Vladajuća planeta Jupiter upravlja jetrom i hipofizom. Ovaj znak sklon je unosu teške, masne hrane i alkoholu, zbog čega postoji tendencija pojačane osetljivosti jetre.

Strelac poseduje jako fizičko zdravlje, no, poput svih drugih znakova ima osetljiva područja. Ovaj znak  često pati od bolesti nervnog sistema. Osetljivo je područje kukova, grudi i donjeg dela leđa.

Osetljive kosti, jetra, gušterača, bedra, respiratorni sistem i sklonost ka gojenju su najčešći zdravstveni problemi i ranjiva područja kod znaka Strelac. Ove osobe često znaju da ignorišu postojeće simptome bolesti, zbog čega se teže oporavljaju.

Za Strelca hrana je veoma važna, on uživa u izobilju hrane i pića što tokom vremena može prouzrokovati probleme sa žučom, jetrom i gušteračom. Ove osobe moraju kontrolisati način ishrane kako bi izbegli rizik od dijabetesa ili moždanog udara.

Ženske predstavnice ovog znaka imaju dosta energije i ukoliko je pravilno ne kanališu mogu imati dosta psihičkih problema.

Strelac treba da izbegava brzu hranu, namirnice koje sadrže belo brašno i ugljene hidrate. Sveže i sušeno voće, svo povrće poput kelja, brokolija, celera su idealni za ovaj znak. Meso bi trebalo unositi u umerenim količinama, preporučuje se riba i pileće meso, po mogućstvu pečeno ili kuvano. Prženu hranu treba svesti na minimum. Idealno je konzumiranje svih napitaka na bazi pomorandže i limuna. Začin origano pomoći će u boljem funkcionisanju jetre.

U fitoterapiji Strelcu se preporučuje mešavina  biljki koje će pomoći u otklanjanju nervoze i napetosti.

Praktikovanje fizičkih i sportskih aktivnosti je odličan način da se ove osobe opuste i pravilno kanališu svoju dinamičnu energiju. Za ublažavenje stresa, smanjenje napetosti i nervoze preporučuju se discipline poput yoge i reikia.

Terapije koje se preporučuju za dobro zdravlje ovog znaka su akupunktura koja će pomoći u rešavanju problema sa kostima.

Uopšteno, sve vežbe koje smiruju nervni sistem i pomažu u eliminisanju toksina su idealne za Strelca. Sportovi koji se preporučuju su brzo hodanje, vožnja biciklom, planinarenje i streličarstvo.

Facebook Comments