Horoskop i zdravlje – znak Vaga

Vaga spada u vazdušni znak zodijaka, a vladajuća planeta Venera ima uticaj na bubrege, nervni sistem i donji deo leđa. Osobe rođene u ovom znaku takođe su sklone čestim urinarnim infekcijama, alergijama, kožnim problemima i prehladi. S’ obzirom da Vaga spada u vazdušni znak zodijaka, disajni sistem može biti jedan od osetljivih područja.

 

 

Kada vladar ovog znaka Venera ide retrogradnim hodom u tom periodu energija je u padu i to može dosta uticati na zdravlje i vitalnost. Tada treba preduzeti veće mere opreza i ojačavati imunitet.

Umerena fizička aktivnost, tehnike opuštanja i yoga sprečiće bolove u području leđa i doprineti emocionalnoj uravnoteženosti.

Kod osoba rođenih u ovom znaku slabe tačke su takođe usta, grlo, debelo crevo i nadbubrežne žlezde. Ženske predstavnice ovog znaka sklone su upalama jajnika, infekcijama mokraćnog kanala i visokom pritisku.

Vaga je znak koji se odnosi na ravnotežu i sklad. Zbog tendencije za održavanjem harmonije ove osobe mogu potiskivati svoje emocije što će se odraziti nepovoljno na njihovo zdravlje.

Ovim osobama prepočuju se velike količine vode, sokova i svih onih namirnica koje će pomoći u održavanju ravnoteže. U ishrani treba koristiti maslinovo ulje, mrkvu, tikvice, krompir, kukuruz, kruške, jabuke, bademe, pšenicu, braon rižu i smokve. Gazirani sokovi mogu izazvati dodatne probleme sa bubrezima pa ih treba izbegavati.

U fitoterapiji za Vage se preporučuju sve one biljke za čišćenje krvi, bubrega, probavnog sistema, poput maslačka, motrike (slatki kopar) i jasmina.

Vagama smeta zatvoren prostor i zato je poželjno što više vremena da provode na otvorenom. Takođe, treba izbegavati zadimljene prostorije jer slabost ovog znaka je i disajni sistem.

Tokom retrogradnog hoda Venere, vladara ovog znaka, veći naglasak treba staviti na izbor namirnica u ishrani. Veći unos vitamina C, hrana bogata kalcijumom i proteinima eliminisaće toksine i osigurati  dobru fizičku kondiciju. Prženu i masnu hranu u ovom periodu treba svesti na minimum i umesto nje odabrati kuvanu hranu, dosta svežeg voća i povrća.

Aromaterapija, masaže i heomeopatija su idealni tretmani opuštanja za Vagu i načini da se ovaj vazdušni znak oseća bolje i oslobodi potisnutih emocionalnih strahova.

 

Facebook Comments