Indijski horoskop (prvi deo)

Hindu astrologija se smatra jednom od najstarijih, ali i najtačnijih astroloških metoda. Ovaj prediktivni sistem može nam pomoći da saznamo budućnost, izbegnemo mnoge prepreke i opasnosti na svom životnom putu. Indijski horoskop jedan je od zanimljivijih, jer daje bliži pogled na duhovna usmerenja i motivaciju pojedinca. Baš kao i u tradicionalnoj zapadnoj astrologiji, svaki znak u indijskom horoskopu odlikuju jedinstvene specifičnosti i karakteristike.

Mesha Angaraka (21. mart – 21. april) – Sve ili ništa

U hindizmu Mesha označava vatru. Ovde je naglašen aspekt strastvenosti, arogancije i velike odgovornosti u radu. Za ove osobe ne postoji sredina. U ljubavi  uvek su zaštitnički okrenuti ka partneru, ali nekada i do te mere koja se graniči sa posesivnošću. Iako su ovo veoma emotivne osobe, njihova najveća mana je nedostatak samokontrole, diplomatičnosti i impulsivnost. Zdravlje ovih osoba može biti narušeno zbog sklonosti ka preterivanju. Srećni kamen je crveni jaspis.

Vrishaska Surkra (21.april – 21. maj) – Borbeni duh

Ovaj znak odnosi se na simbol materijalnog bogatstva, sticanje imovine i borbenost. Kod ovih osoba svi napori su usmereni ka sticanju materijalne sigurnosti i udobnosti. Njih odlikuje velika unutrašnja snaga, neiscrpna energija i izražen osećaj za pravdu. U ljubavi imaju dosta promena, a svoju srodnu dušu upoznaju u zrelijim godinama života. Agresivnost je njihova najveća mana zbog čega često upadaju u mnoge sukobe i konflikte sa drugim ljudima. Srećni kamen je roze kvarc.

Mithuna Budha (22. maj – 22. jun) – Idealisti

U indijskom horoskopu ovaj znak predstavlja osobe koje vole izazove, inicijativu, dinamiku i pokret. One teže održavanju stabilnosti i sklada, ali iznenada gube interes. Iako se ovaj znak u zapadnoj astrologiji povezuje sa dualnošću, prema indijskom horoskopu predstavlja sinonim za prijateljstvo. Na sentimentalnom planu, vrlo su strastveni, privlače ih dominantni partneri. No, glavni problem u ljubavnim odnosima je velika količina ljubomore, posesivnosti i nedostatak strpljenja. Njihovo zdravlje često je ugroženo zbog velikog fizičkog umora i preterivanja u radu. Srećni kamen je tigrovo oko.

Kataka Chandra (23. jun -22. jul) – Emotivnost

Ovo je prvi znak elementa vode, a osobe rođene u ovom periodu imaju veoma naglašenu emotivnost i preosetljivost. Njih odlikuje jaka intuicija, nesigurnost i sumnjičavost.  Zahtevaju veliku količinu ljubavi, pažnje i razumevanja od partnera. Kod ovog znaka emotivnost se smatra glavnom slabošću. U životu ovih osoba  samopouzdanje je preduslov za ostvarenje uspeha i trijumfa. Na zdravstvenom planu mogu imati dosta problema sa respiratornim područjem. Srećni kamen je rubin.

Facebook Comments