Kabalistička astrologija (znak Jarac) – zadnji deo

Hebrejsko ime meseca je Tevet.

Karakteristike:

Disciplinovan, predan radu, praktičan, teži finansijskoj sigurnosti, pouzdan, odgovoran, veran.  Jarac spada u zemljani znak  i povezuje se sa materijalnim segmentom. Za osobe koje su rođene u ovom mesecu veliku važnost ima finansijska stabilnost. Oni su fokusirani ka porodici i domu. Mogući nedostatak sredstava za život donosi im dosta straha i zabrinutosti.

Rođeni u mesecu Tevet su vrlo ambiciozni kada je u pitanju ostvarenje poslovnih ciljeva. Čak i onda kada se dogodi da ih nešto zaustavi  u realizaciji ideja,  njihova odlučna namera da postignu konačan uspeh  daje im snagu da nastave dalje(uticaj njihovog vladara Saturn). U profesijama koje zahtevaju dosta discipline i odgovornosti mogu postići sjajan uspeh.

Obeležja meseca:

Na hebrejskom Tevet znači “deset”. Knjiga formacija  koju je napisao Abraham otkriva “da je Saturn odgovoran za bolesti, smrt, siromaštvo i mnoge druge prepreke”.

 

Kabalistička astrologija (znak Vodolija)

Hebrejsko ime meseca je Shevat.

Karakteristike:

Buntovan, inovativan, sa revolucionarnim idejama, jedinstven, komunikativan, samouveren, teži nametanju svog mišljenja. Za razliku od znaka Jarac koji sledi utvrđena pravila, Vodolija je potpuna suprotnost.

Rođeni u ovom znaku ne vole ograničenja, veoma su originalni i inventivni. Uprkos svojoj tvrdoglavosti i manjku spontanog pristupa Vodolija je veoma društvena i duhovita.

Vodolija ima dar da privuče druge svojim jedinstvenim i inventivnim idejama. Fascinira je sve što je drugačije i neobično. Ovaj znak je večiti buntovnik koji vrlo lako ruši uspostavljeni red stvari i razbija stare paradigme.

Obeležja meseca:

Prema hebrejskom kalendaru Vodolija je simbol izbavljenja. Mesec Shevat je vreme kada se treba orjentisati na nove ideje, rad, čitanje i duhovnu stranu.

 

Kabalistička astrologija (znak Ribe)

 

Hebrejsko ime meseca je Adar.

Karakteristike:

Osetljiv, emocionalan, intuitivan, maštovit, kreativan, saosećajan, želi da pomogne drugima.  Ljudi rođeni u ovom vodenom znaku izuzetno su osetljivi i emocionalno ranjivi. Imaju mnoge talente, kao i sposobnost da osete patnju drugih osoba.

Astrološki znak Ribe kao jedan od najosetljivih, poseduje sposobnost spajanja sa duhovnim svetom. Znak je prikazan simbolom dve ribe koje su okružene vodom. Element vode  smatra se simbol mudrosti.

Obeležja meseca:

Mesec Adar je razdoblje transformacije, nadahnuća i snage da se prepozna sve ono što nam nedostaje, stvara zbunjenost ili prepreke. Uklanjanjem tih barijera, dobijamo više potencijala za istinsku sreću i blagoslove.

Facebook Comments