Kabalistička astrologija (znak Škorpija)

Hebrejsko ime meseca  je Mar – cheshvan.

 

 

Karakteristike:

Ono što je karakteristično za osobe rođene u ovom vodenom znaku je tendencija da idu u krajnost. Škorpija je znak koji ima težnju da kontroliše situciju po svaku cenu. Nikada ne okleva, a kada ne postigne uspeh, ima još više odlučnosti i snage. Vladar Mars čini Škorpiju večnim ratniikom koji uvek ima dovoljno motivacije da ukloni sve prepreke i ograničenja koje nameću drugi.

Škorpija je znak kod koga dominira strast i jake seksualne želje. Međutim, sklonost ka preterivanju sa druge strane, donosi veću osetljivost reproduktivnih organa. Ovaj znak ne voli promenu, želi potpunu kontrolu nad svojim životima i životom bliskih ljudi.

Za Škorpiju je vrlo teško da oprosti i zaboravi, a ukoliko je u ljubavi partner prevari to može stvoriti dosta mržnje i želju za osvetom.

Škorpija voli novac i odlično se snalazi u poslovnom svetu. Zanimanja iz oblasti politike, bankarstva, medicine, astrologije, duhovnosti, mističnog daju mogućnost velikog uspeha.

Obeležja meseca:

Za mesec Mar – cheshvan smatra se da je jedan od onih gde nema mesta predahu i odmoru. Tada u fokus dolaze ponovo neke stare okolnosti ili situacije koje nismo dovršili. To je vreme veće turbulencije, intenzivnosti, ali i opreza. Tada je potrebno više smokontrole i savladavanje želje za osvetom.

 

Kabalistička astrologija (znak Strelac)

Hebrejsko ime meseca je Kislev.

 

Karakteristike:

Voli slobodu, mudar, nezavistan, avanturista, odgovoran, oprezan, sklon preterivanju. Strelac je znak kome je potrebno dosta slobode koja mu omogućava da napreduje i proširi svoja znanja. Po prirodi je optimista koji uvek sve vidi na što pozitivniji način.

Osobe rođene u ovom znaku u rešavanju svoje situacije iznalaze brojne načine i učiniće sve kako bi došli do najboljeg mogućeg rešenja.

Strelac ima odlične komunikacijske veštine, zainteresovan je za upoznavanje drugih kultura i tradicija, voli putovanja, svoju slobodu, sport, istraživanje, religiju, avanture i flertove. Sva zanimanja kroz koja se kombinuje humanost, znanje i avanturistički duh omogućavaju da ostvare napredak i rast. U velikoj meri pomoć planete Jupiter (vladar Strelca) donosi uspeh u segmentu romantike i poslovanja.

 

Obeležja meseca:

Mesec Kislev smatra se razdobljem pomoći i čuda. Energiju u ovom razdoblju treba jačati meditacijom, molitvom i na taj način doći do rešenja i pomoći koja nam je potrebna.

Facebook Comments