Kako očistiti dom od negativne energije

Iako energiju ne možemo videti golim okom, prisustvo negativnih vibracija koje čine da se osećamo neugodno svakako možemo osetiti. Mnoga istraživanja su pokazala da efekat negativne energije u domu prvenstveno se odražava na zdravlje ukućana, lošu sreću, nezadovoljstvo, stalan osećaj umora i neugodnosti.

Postoje brojni načini kako da očistimo negativnu energiju iz svog doma.

 

Jedan od najpoznatijih načina je prskanje svete vode u obliku krsta.

 

Ali ukoliko se dešava da naš dom posećuje zavidna ili zlobna osoba, potrebno je staviti jednu grančicu četinara na prag. Ukoliko postoji bilo kakva negativna vibracija u bilo kakvom obliku, tada grančicu četinara, bez zastajanja odneti sa praga i baciti. Sva negativna energija otići će iz prostora.

 

Ukoliko u domu često dolazi do svađe ukućana ili postoje sukobi, na tim mestima treba prskati miris jasmina ili srebrnu vodu.

 

Postavljanje čaše sa morskom vodom pored kreveta očistiće sve negativne vibracije. Morsku vodu treba svake večeri menjati novom.

 

Za čišćenje prostora od negativne energije može se koristiti jedan manje poznat metod sa svećom. Kada sveću zapalimo, treba napraviti nekoliko kružnih pokreta u prostoriji gde nam dolaze gosti ili susedi. Ukoliko sveća pusta taman dim, to je naznaka da se na tom mestu nakupilo dosta negativne energije. Sveću ostaviti da gori, zatim vodom očistiti sve uglove prostorije. Pre nego sveća dogori do kraja, ugasiti je, odneti je van doma i baciti. Ovom metodom raspršiće se negativna energija, ne izazivajući dalje štetne učinke na ukućane.

 

 

Ukoliko u vašoj blizini žive osobe koje često dolaze u sukob, dom treba zaštititi talismanom u obliku dva krsta i to u pravcu odakle dolaze negativni  uplivi. Ovaj talisman služi za stabilizaciju energije i smatra se „energetskim filterom“.

 

Mnogi ljudi koriste reiki simbole, aromatične biljke koje mogu očistiti stan od negativnih vibracija. Žalfija je jedna od najkorišćenijih biljaka. Nekoliko listova ove moćne biljke teba zapaliti, zatražiti blagosove, obilje i očišćenje doma od svake vrste nakupljene energije. Pre početka ove tehnike čišćenja doma, treba otvoriti prozor kako bi kroz dim izašla svaka negativnost.

 

 

 

Ono što ne treba zaboraviti je da čišćenje doma od negativne energije treba uraditi bar dva puta godišnje, početkom proleće ili jeseni.

 

Bez obzira za koji način se opredelite u čišćenju doma od negativne energije, svaka tehnika biće na svoj način efikasna i delotvorna.

 

Facebook Comments