Kako očistiti negativnu energiju

Svakog dana mnogi od nas susreću se sa osobama ili odlaze na mesta koja imaju svoju specifičnu energiju. Kada se nađemo u interakciji sa nekom od tih vibracija možemo osetiti talas pozitivnosti i radosti. Ali, često se dešava da se susretnemo sa niskim energetskim vibracijama koje na nas mogu delovati destruktivno, donoseći nam uzrujanost i nervozu. Upravo te niske vibracije mogu delovati vrlo jako na osobe koje su energetski osetljive. Kada se takve osobe nađu u lošem energetskom polju to će doneti osećaj umora, težine, uznemirenja, a nekada i zdravstvenih problema.

U suštini, niko od nas ne može u celosti izbeći potpuni uticaj takvih energetskih vibracija koje nam mogu stvoriti ograničenja i loše raspoloženje. Takvi energetski izazovi, posebno u dinamičnom i stresnom vremenu kakvom živimo, na određene načine su izazovi sa kojima se moramo suočiti. Balansiranjem svog energetskog tela možemo smanjiti uticaje niskih energija drugih ljudi.

Kako očistiti negativnu energiju? Jedan od najjednostavnijih, ali i dosta popularnih načina  je kupka od soli. Mnogi ljudi se pitaju kako slana kupka može očistiti negativne uticaje i doprineti da naša aura bude ojačana.

So je još od davnih vremena imala važnu ulogu u tradiciji mnogih naroda i simbolisala je veliku vrednost. Zbog svoje specifične strukture verovalo se da može upiti svaku vrstu negativnosti. Osim u ritualima, so je korišćena za čišćenje nakita, ali i čišćenje tela od nakupljene negativne energije. Od davnih vremena slana kupka služila je čišćenje asimilirane energije od drugih ljudi.

Pre nego što pripremimo kupku od soli, treba takođe pripremiti određenu mantru- Ova magična kiupka ne samo da će očistiti nakupljenu negativnu energiju iz suptilnog tela, već će omogućiti da energija bolje funkcioniše u čakrama koje su blokirane.

Za ovaj energetski proces treba koristiti krupniju morsku so. Da bi ovaj proces bio uspešniji tokom tuširanja treba izgovoriti „Zemlja uzima sve ono što mi smeta i što meni ne treba“. Na kraju je potrebno telo isprati hladnom vodom.

Kupka od soli pomoći će nam da se očistimo od nakupljene negativne ili ustajale energije drugih i na taj način vratimo potrebnu ravnotežu i balans svoje aure.

Facebook Comments