Kako prepoznati prisustvo magije u astrološkom grafikonu

Još od davnih vremena drevni astrolozi  pridavali su veliki značaj interpretaciji aspekata vezanih za magiju i magijske uticaje. Na osnovu položaja planeta, aspekata i pojedinih zvezda u astrološkom grafikonu može se otkriti prisustvo negativnih energija koje onemogućavaju napredak i prosperitet osobe. Aspekt kvadrata  90 ° može biti pokazatelj blokade, nagle i neočekivane stagnacije, dok seskvikvadrat 135 ° se odnosi na okolnosti i situacije koje će odvući  osobu u potpuno suprotnom smeru od očekivanog. Ove aspekte u grafikonu ne treba zanemarivati, jer oni  predstavljaju delovanje određenih negativnih energija.

Na osnovu položaja planeta i njihovih tranzita, posebno u oslabljenim znakovima, negativni aspekti mogu nam ukazati na prisustvo ljubavne ili poslovne magije. Ono na šta treba obratiti posebnu pažnju su aspekti Marsa, Saturna, Plutona i planeta u zodijačkom znaku Škorpije.

Kako prepoznati prisustvo magije u astrološkom grafikonu: Destruktivni aspekti Plutona u horoskopu mogu nam predočiti na razdoblje ekstremnih situacija usled delovanja negativnih energija. U astrologiji Pluton predstavlja višu oktavu Marsa i ukoliko je njegov tranzit nepovoljan tada postoji predispozicija jakog delovanja magije i magijskih rituala.

Planeta Pluton simboliše mistiku, sve one skrivene energije, magiju, sektu, okultno, izolaciju i vrlo čudne okolnosti. Nepovoljni aspekti tranzitnog Plutona, Saturna i Meseca uvek donose neočekivane promene, prisustvo neprijatelja, dominantan uticaj drugih ljudi koji se bave okultnim radnjama, teškoće i sve one loše situacije u kojima će biti ugrožena stabilnost i sigurnost.

Kako prepoznati prisustvo magije u astrološkom grafikonu: Nepovoljni aspekti Saturna osim karmičkih poteškoća, destruktivnih tendencija, povezuju se sa obrascima negativne energije poput uroka, nagaza  i crne magije.

Kako prepoznati prisustvo magije u astrološkom grafikonu: Negativni aspekti Marsa najčešće se povezuju sa usmerenim uticajem magije za osvetu i ljubavni neuspeh. Planeta Mars predstavlja energiju i snagu. Ukoliko je ova planeta u nepovoljnoj sprezi sa Venerom i Plutonom tada postoji tendencija poteškoća i opsesivnosti u emocionalnoj sferi. Na primer, u nepovoljnom kontekstu njihovo delovanje može se opisati  na sledeći način: Mars – energija, lukavstvo, destruktivne tendencije, Pluton –  magija, zloupotreba okultnih moći, delovanje, manipulacija, Venera  – ljubav, preljuba, karmičke spone.

Svaki aspekt i razdoblje njegovog trajanja odnosi se na specifičan oblik pojedinih energija. Preciznim tumačenjem planeta i planetarnih aspekata možemo zaštititi sebe od negativnih iskustava, ali ujedno otkriti razloge prisutnih blokada i postojeće  stagnacije.

Facebook Comments