Karmički čvorovi – spoznaja duše

Karma kao koncept nagrada i kazni u ovom životu uvek zahteva od nas da promenimo mnoge obrasce ponašanja i načine razmišljanja kako bi uklonili blokade koje nam stoje na putu. Iako mnogi ljudi smatraju karmu kaznom, u realnosti ovo je zapravo vrsta mehanizma koji nas vodi ka samorazvoju.

Svaki čovek svojim delovanjem ispunjava svoju karmu i karmičke zadatke, delujući kroz duhovnu svest i svoju slobodnu volju. Kada govorimo o karmi, određene situacije poput učestalih sukoba, svađa, konflikata, okrutnog ponašanja spadaju pod termin karmičkih čvorova.

U suštini, karmički čvorovi su nerešene i zapetljane situacije koje se odvijaju kro sukobe sa drugima. Svi oni problemi koje ne možemo rešiti na miran način i gde često bivamo žrtve drugih oslikavaju karmičke čvorove.

Oni se manifestuju kroz konflikte sa roditeljima, prijateljima ili ljubavnim partnerima. Sve ove situacije indukovane su emocijama niskih vibracija između dve duše gde je nemoguće sprečiti ili prikriti manifestaciju principa delovanja karmičkih čvorova. Dakle, karmički čvorovi nisu udarci sudbine, već odraz neuspeha kroz koji svaki čovek uči i postaje mudriji.

Prepoznavanje ovih neprijatnih situacija  omogućava nam da neke situacije sagledamo iz sasvim druge perspektive. U području ljubavi, karmički čvorovi manifestuju se kroz neispunjen odnos, blokade, ignorisanje od strane partnera i nemogućnost postizanja ravnoteže ma koliko se mi trudili.

Sva negativna iskustva u romantičnim odnosima, napuštenost od partnera, odbijanje ili izdaja su obrasci iz prošlosti,  koji u sadašnjem životu nas oblikuju i pružaju mogućnost da razvijemo svoje kvalitete, vrline i budemo jači duboko unutar sebe.

Razumevanjem dramatičnih ili negativnih odnosa koje imamo u ovom životu pomoći će nam da promenimo neke stavove, prođemo  teške lekcije i na taj način „ne vučemo“ negativna opterećenja koja će podsvesno narušavati unutrašnji sklad duše.

Ovo donekle može biti veoma teško i bolno za osobe kod kojih postoji odsustvo duhovnosti.  U tom slučaju karmički čvorovi donose vrstu neravnoteže koja postepeno prelazi u jake depresije ili stalno ponavaljanje istih greški.

Karmički čvorovi kroz sadašnju inkarnaciju  su vrsta lekcija duše i prvi korak u menjanju sebe i svog ponašanja.

Mnogi stručnjaci iz oblasti ezoteričnih disciplina smatraju da u konačnici karmički čvorovi su mudra učenja kroz koja stičemo pravu ravnotežu i usklađujemo energiju na fizičkom ili emocionalnom nivou.

Facebook Comments