Karta Carica naopako: Šta označava u tarotu?

Tarot karta Carica predstavlja oličenje ženskih principa, obilje, lepotu, plodnost, žrtvovanje i odricanje. Astrološki se odnosi na zodijački znak Strelac. Kada se ova karta pojavi u tarot otvaranju ona naglašava pitanja koja se tiču mudrosti, snage, lepote, bogatstva i obilja. Ovo je arhetip pronicljivosti, inteligencije i jake intuicije.

No, kada je Carica prikazana naopako u tarot analizi onda ima različitu interpretaciju u području ljubavi, zdravlja, rada, duhovnosti i finansija. Uopšteno, karta Carica u obrnutom položaju ukazuju na ograničeno obilje energije, neiskorišćene potencijale, sujetu, prevare, želje koje nisu ispunjene, površnost, aroganciju, licemerje, gubitak dostojanstva, ali i neophodnost veće duhovnosti u cilju postizanja sreće, radosti, zadovoljstva.

Područje posla i ljubavi

U segmentu posla, karta Carica naopako  prikazuje da je osoba veoma cenjena u radnom okruženju i dobro prihvaćena. No, istovremeno sugeriše na nedostatak inventivnosti i oslobađanja kreativne energije. Dakle karta Carica pokazuje da treba više ceniti postojeći posao i pristupati sa više odgovornosti.

U ljubavnom području, Carica naopako govori o prisutnosti veoma komplikovane situacije sa partnerom i uticaju drugih muških osoba.  No, ona takođe može ukazivati na promene u postojećoj vezi. Za zauzete osobe to znači da moraju slediti svoju intuiciju u cilju pronalaženja pravog rešenja.

 

Područje zdravlja, duhovnosti i finansija

Karta Carica naopako u području zdravlja sugeriše da osoba mora obratiti više pažnje na potencijalne probleme i razumeti važnost vitalnosti pre nego što se bolest razvije.

Po pitanju duhovnosti, Carica naopako ukazuje na da osoba mora poslušati mudre savete majke, bliske prijateljice ili rođake, jer ženska energija dominira u ovoj karti. To može biti od velike pomoći da se dođe do veće integracije, izbegne ranjivost i nesigurnost.

U segmentu finansija, ova karta govori da osoba mora težiti prepoznavanju zastarelih obrazaca i pristupiti sa više poverenja. Okrenuta naopako karta Carica označava da bez duhovne pomoći neće doći do potrebnog blagostanja i sigurnosti.

 

Dakle, karta Carica prikazana u položaju naopako nije uvek negativna, ali ističe određena područja života kojima treba posvetiti više pažnje. Kao simbol mudrosti ona upućuje na razvoj, prevazilaženje slabosti, neraspoloženja i popravljanje kreativne strane. Emocionalna ili praktična podrška je od ključnog značaja za dalji razvoj, stvaranje skladnog okruženja i većeg kompromisa.

Facebook Comments