Karta Neprijatelj – simbol kleveta i opasnosti (ciganske karte)

U ciganskom špilu, karta Neprijatelj prikazuje čoveka pretećeg izgleda sa nožem u ruci koji vreba iza ugla. Sama slika ove karte, kao i smisao, ukazuje nam na opasnost, neprijateljstvo, zavist i osobu koja želi da nam naškodi. To je simbol nepovoljnosti, kleveta i uopšteno neprijatnosti. Karta Neprijatelj je u korespondenciji sa planetom Saturn i zodijačkim znakom Jarac.

Ukoliko se u ljubavnom otvaranju pojavi karta Neprijatelj to simboliše osobu koja želi da nanese štetu postojećem romantičnom partnerstvu. U području posla, karta Neprijatelj odnosi se na konkurenciju, manipulacije ili nezakonite radnje. Po pitanju zdravlja, karta Neprijatelj predočava na prisutnost psihosmatskih problema, pogoršanje bolesti i dominantan osećaj straha.

U zavisnosti od kombinacija karta Neprijatelj ukazuje nam u kom području moramo biti više oprezni ili gde nam preti potencijalna opasnost. U nastavku su date neke od  zanimljivijih kombinacija sa ostalim kartama iz špila:

Karta Neprijatelj – Pismo: dolazak nepovoljnih vesti i najčešće se odnosi na neispunjena očekivanja.

Karta Neprijatelj – Iznenadna sreća: označava veliki broj neprijatalja, ali blagoslov kroz rešavanje postojećih problema.

Karta Neprijatelj – Dete: prikazuje zabrinutost osobe za porodičnu stabilnost ili uopšteno ljubavni odnos.

Karta Neprijatelj – Udovica: simboliše usamljenost, melanholiju i moguće nesuglasice sa rođacima.

Karta Neprijatelj – Smrt: u tumačenju ima dvostruko značenje. Prvo se odnosi na završetak neprijateljstva između osoba, dok drugo nagoveštava početak velikog neprijateljstva.

Karta Neprijatelj – Gubitak: odnosi se na period koji će biti veoma nepovoljan sa dosta gubitaka i neuspeha.

Karta Neprijatelj – Ljubomora: govori o želji neke osobe da namerno povredi ili naudi pitaču.

Karta Neprijatelj – Oficir: označava prisutnost jake konkurencije i ljubomore na poslu.

Karta Neprijatelj – Želja: označava težnju pitača da ostvari dobru komunikaciju sa osobama iz svoje okoline koja neće naići na odobravanje.

Karta Neprijatelj – Nesreća: odnosi se na osobu koja može biti razlog pitačeve nesreće ili teškog perioda. Ova kombinacija ukazuje da treba biti obazriv, jer je neprijatelj u prednosti.

Karta Neprijatelj – Ljubavnik: predstavlja partnera koji nije adekvatan za osobu.

Karta Neprijatelj – Kuća: predstavlja neprijatelja koji se nalazi u blizini mesta stanovanja pitača.

Karta Neprijatelj – Poklon: pokazuje namere neke osobe koja može zloupotrebiti nešto iz privatnog života pitača i na taj način prouzrokovati štetu.

Karta Neprijatelj – Venčanje: predstavlja neprijatelja iz kruga porodice pitača ili njegovog partnera. Ova kombinacija takođe oslikava teške i dugoročne nesporazume.

Karta Neprijatelj – Radost: odnosi se na zavidnost neke osobe zbog postignutog uspeha.

Karta Neprijatelj – Putovanje: označava pojavljivanje osobe u životu pitača koja će želeti da mu naškodi.

Karta Neprijatelj – Novac: predočava da je potrebno biti dodatno oprezan, jer postoji osoba koja želi da stekne određenu korist od pitačevih nagrada ili nasleđa.

Karta Neprijatelj – Lopov: predstavlja osobu koja potajno doprinosi šteti i gubitku. Ova kombinacija upućuje na neiskrenog prijatelja, pa je potrebno više pažnje obratiti kome otkrivamo svoje tajne.

Karta Neprijatelj – Udovac: odnosi se na konflikte, sukobe i razmirice sa bliskim rođacima. Može označavati i otkrivanje neprijatelja.

Karta Neprijatelj – Sudija: simboliše osobu koja ima dosta uticaja u društvu i koja želi da povredi pitača. Takođe se odnosi na segment suda i državnih ustanova.

Karta Neprijatelj – Neiskrenost: govori da u susedstvu pitača postoji veoma opasan neprijatelj koji želi da mu naškodi.

Karta Neprijatelj – Bolest: označava osobu koja je uzrok mentalne iscrpljenosti ili malaksalosti. Ove dve karte takođe mogu biti pokazatelji duge bolesti.

Karta Neprijatelj – Ljubavnica: označava nekoga ko želi da naškodi. Povezuje se sa elementima jake mržnje i neprijteljstva.

Karta Neprijatelj – Ljubav: simboliše da je osoba, bivši partner ili partnerka, veliki neprijatelja pitača.

Karta Neprijatelj – Sveštenik: pokazuje na moguće pomirenje i prestanak neprijatelja.

 

Facebook Comments