Karta Nesreća – najava gubitka, tragedije i kolapsa (Ciganske karte)

Karta Nesreća u ciganskom špilu povezuje se sa elementima štete i naslućuje nesreću koja će promeniti dalji tok života osobe. S ’ obzirom da predstavlja energiju planete Mars ona  takođe oslikava posledicu prethodnih dela ili život u teškim uslovima. Nekada može označavati i gubitak partnera. Slika na ovoj karti prikazuje osobu u zapaljenoj kući koja u rukama nosi malo dete. Oko nje se nalaze vatrogasci koji pokušavaju da ugase požar. Celokupna slika prikazuje veoma tešku i napetu atmosferu.

 

 

U astrološkom smislu karta Nesreća prikazuje zodijački znak Ovan i element vatre. Ostali simboli koji su prisutni na karti imaju sledeća značenja: vatra se odnosi na pojavu problema i briga, vatrogasci označavaju potencijalna rešenja, dok dim označava sve ono što je skriveno, kao i moguće uplive magije.

Svi oni neočekivani, brzi i negativni preokreti prikazani su u karti Nesreća. Kada se pojavi u otvaranju, najava je ogromnih gubitaka i štete. Ukoliko se problem ne prepozna na vreme, sled događaja koji će se desiti prisiliće osobu da promeni odnos prema životu.

U segmentu posla karta Nesreća prikazuje težak fizički rad, velike probleme i nevolje. Na zdravstvenom planu ova karta predstavlja bežanje od problema, dugoročne teškoće, završetak ljubavne veze, odvajanje, kraj braka ili gubitak voljene osobe. U području zdravlja karta Nesreća je najava teške bolesti, pogoršanja zdravlja, kvarenja.

U tumačenju karta Nesreća predočava da moramo bolje proceniti situaciju i koristiti prilike koje će omogućiti da izađemo iz tegobnog razdoblja. To je simbol upozorenja. Ali ukoliko odlažemo važne odluke kasnije ćemo se suočiti sa velikim posledicama sopstvene neodgovornosti. Ova karta odnosi se na mnoge prepreke i traume, negativne događaje, nesreću, moguće udarce, lomove, padove.

U zavisnosti od kombinacija, karta nesreća ima sledeća značenja:

Karta Nesreća – Novac: dugoročni finansijski problemi, finansijski kolaps, gubitak zbog lošeg novčanog ulaganja.

Karta Nesreća – Poseta: neprijatan susret ili sastanak sa lošim rezultatima.

Karta Nesreća – Smrt: završetak teškog perioda.

Karta Nesreća – Tuga: razočarenje, suze, ogovaranja, sukobi, loš razvoj situacije.

Karta Nesreća – Bolest: osoba je okružena mnogim smetnjama i često je u sukobu sa drugima. Moguća povreda ili bolest.

Karta Nesreća – Pismo: dolazak loših vesti.

Karta Nesreća – Kuća: sukobi i nesporazumi u porodici.

Karta Nesreća – Brak: okončanje bračne zajednice, završetak veze,

Karta Nesreća – Sud: početak sudske parnice, problemi sa pravnim stvarima.

Karta Nesreća – Lopov: prepreke i problemi koji će se pojaviti u realizaciji ideja i poslovnih planova.

Karta Nesreća – Neprijatelj: kombinacija koja upozorava na mogući napad ili opasnost koja može zadesiti osobu. Takođe prikazuje moćnog neprijatelja.

Karta Nesreća – Sreća: karmički uplivi, mnogobrojni sudbinski udarci.

Karta Nesreća – Putovanje: neuspeh na putovanju, opasnosti, komplikacije.

 

Facebook Comments