Karta Sreća -najava pozitivnog životnog preokreta, optimizma i nagrada (Ciganske karte)

Ova karta iz ciganskog špila prikazana je slikom rimske boginje Fortune u narandžastoj haljini, koja u rukama drži rog izobilja. Karta Sreća smatra se simbolom uspeha, radosti, bogatstva, obilja, pobede i zasluženih nagrada.  Osim što govori o optimizmu i ostvarenju mnogih želja, ona najavljuje razdoblje pozitivnog preokreta u životu. Karta Sreća otklanja aspekte blokada koje onemogućavaju napredak i postizanje planova. Započete aktivnosti krenuće u povoljnom smeru, a takođe mnogi problemi mogu biti rešeni.

 

 

U astrološkom smislu karta Sreća predstavlja planetu Merkur, element vazduha i zodijački znak Vodolije. Ostali simboli koji su prikazani na ovoj karti imaju sledeće značenje: novčići koji ispadaju iz roga izobilja ukazuju na materijalni prosperitet, boginja Fortuna  nadovezuje se za milost sudbine, rog izobilja odnosi se na sreću, obilje, bogatstvo, dok je plavi polukrug na kome se nalazi boginja simbol promenljivosti i nestabilnosti.

U segmentu posla karta Sreća označava materijalna pitanja, povoljan ishod, dugoročan rad, dobru saradnju, povišicu i uspešne projekte. U pogledu zdravlja ova karta prikazuje isceljenje, nalaženje rešenja za zdravstvene tegobe i ozdravljenje. U području ljubavi karta Sreća predstavlja stabilan odnos sa više optimizma, sreće i zadovoljstva.

Ukoliko se karta Sreća nalazi u okruženju karata sa pozitivnim značenjem tada se odnosi na povoljno razdoblje, prilike koje će nam biti pružene, lepe događaje, veću društvenu integraciju, pobedu, rast, nagrade, materijalna dobra, putovanja, prosperitet. Okružena kartama sa nepovoljnom simbolikom govori o neuspehu, propuštenim prilikama, ishitrenosti, preprekama, neprijatnostima, nedostatku kontrole.

U zavisnosti od kombinacija karta Sreća ima sledeća značenja:

Kombinacija sa kartom Misao označava nagrade za dugogodišnji trud.

Zajedno sa kartom Putovanje naznaka je srećnog putovanja, uspešno sklopljenog posla ili novih projekata.

Sa kartom Tuga označava pozitivan preokret i završetak teškog životnog razdoblja.

Karta Sreća i Poseta simbolišu prijatan susret, iznenađenje, period većih aktivnosti, druženja i sastanaka koji će biti značajni za budućnost.

Pored karte Sud prikazuje uspeh u sudskim sporovima.

Kombinacija karte Sreća i Sveštenik prikazuju podršku i pomoć drugih ljudi.

Sa kartom Dar predstavlja dobre promene i neočekivana pozitivna dešavanja.

Pored karte Pismo označava dolazak veoma zanimljivih i važnih novosti, ali i mogućeg dobitka u igrama na sreću.

Ako je kartom Oficir tada govori o stabilnom i dobrom poslovnom položaju ili zaposlenju.

Pored karte Ljubav odnosi se na period sklada i harmonije u romantičnom odnosu.

Zajedno sa kartom Ljubavnik govori o radosti, optimizmu i velikoj šansi koja će biti pružena osobi.

Kada je ispred karte Sreća postavljena karta Smrt to je najava pozitivnog preokreta. Međutim, ako se karta Smrt nalazi posle karte Sreća to govori o dolasku mnogih nevolja.

Facebook Comments