Karta Udovac – pokazatelj usamljenosti, gubitaka i tuge (Ciganske karte)

U ciganskom špilu karta Udovac označava starijeg čoveka, oca, rođaka, muža, prijatelja ili udovca koji živi sam. Ova karta takođe se odnosi na duhovni segment.

 

 

Slika prikazuje starijeg gospodina u crnoj odeći koji stoji na groblju. Ovo je karta tuge, žalosti, bola i označava sve stvari iz prošlosti. U astrološkom smislu prikazuje planetu Saturn, zodijački znak Strelac i element zemlje. Simboli koji se nalaze na karti: grob označava tugu i sećanja, crno odelo predstavlja samoću i osamljenost, dok lišće koje opada govori o protoku vremena.

U tumačenju karta Udovac pokazuje aspekte samoće, duboke tuge,  ali takođe govori o velikoj zabrinutosti. To je simbol sazrevanja i prihvatanja sudbinskih događaja. Ona otkriva da osoba u određenom razdoblju po pitanju podrške i materijalne pomoći ne može da se osloni na druge.

U području ljubavi  karta Udovac prikazuje tugu, usamljenost, teškoće, zabrinutost, period kada osoba mora sama pronaći najbolja rešenja ili ulazak u vezu sa starijom osobom.  U segmentu posla  i karijere predstavlja teškoće ili ograničenja. Po pitanju zdravlja karta Udovac označava depresiju i  psihosomatske probleme.

Ako je okružena kartama sa povoljnim značenjem tada sugeriše na pomoć, mudre savete, povratak stabilnosti, predanost, nova životna iskustva, odlične mogućnosti na poslovnom planu, promene u ljubavi. Međutim, u okruženju karata sa nepovoljnim značenjem označava samoću, gubitke, strah od suočavanja, razdvajanje od voljene osobe, žalost, nedostatak finansijske stabilnosti i kritike drugih ljudi.

U zavisnosti od kombinacija karta Udovac ima sledeća značenja:

Sa kartom Stalnost govori da će osoba brzo prevazići teškoće.

Karta Udovac i Nesreća pokazuju loš događaj koji će  uzrokovati veliku tugu i suze.

Ako je sa kartom Neprijatelj predstavlja melanholiju, loše raspoloženje, ali i prisutnost velike zavisti i ljubomore od strane starije osobe, rođak, bivši partner, stariji prijatelj.

U kombinaciji sa kartom Sud odnosi se na završetak braka.

Karta Udovac i Ljubavnica označava mogućnost poznanstva sa ženskom  razvedenom osobom ili udovicom.

Zajedno sa kartom Poklon prikazuje materijalnu stabilnost.

Ako je sa kartom Pismo govori o dolasku tegobnih vesti.

Pored karte Poseta sugeriše na susret sa rođakom ili muškarcem koji je stariji.

Sa kartom Bolest inicira na neugodnosti, smetnje i loše psihičko stanje.

Karta Udovac i Vernost simbolišu dug period žalosti i tuge.

Ako je sa kartom Neprijatelj odnosi se na štetu, gubitak i prevaru od starije muške osobe.

Zajedno sa kartom Neprilika ukazuje na suočavanje sa neprijatnostima ili ljutnju.

U kombinaciji sa kartom Novac odnosi se na imovinu, nasledstvo, finansijsku pomoć od starijeg rođaka.

Facebook Comments