Karta Venčanje – simbol zajedništva i dugoročnog partnerstva (Ciganske karte)

U ciganskom špilu, karta Venčanje simbolizuje brak, dugotrajnost, zajednički život i blagoslove. Na njoj je prikazana slika mladenaca i ceremonije venčanja. U tumačenju se povezuje sa zodijačkim znakom Rak i elementom zemlje. Prisutnost određenih boja i simbola na ovoj karti takođe imaju svoje jedinstveno značenje. Zastupljenost ljubičaste boje pokazuje elemente duhovnosti, dok se cveće se odnosi na obilje i plodnost. Slika venčanja govori o pripadnosti i dugotrajnosti u budućem zajedništvu.

U području poslovanja, karta Venčanje odnosi na skladan i harmoničan timski rad, uspešno partnerstvo i sklapanje novih poslovnih ugovora. U području zdravlja smatra se povoljnom, ali samo ukoliko nije u sprezi sa negativnim kartama, jer tada može biti pokazatelj slabe vitalnosti, pada imuniteta i problema sa genitalnim područjem. U segmentu ljubavi, karta Venčanje govori o uravnoteženom odnosu, jakoj emocionalnoj povezanosti i vernosti.

U kombinaciji sa negativnim kartama iz špila može biti nagoveštaj situacija koje se ponavljaju, problema koji očekuju osobe u budućnosti, ljubomore i spletki drugih ljudi koje će se negativno odraziti na bračno partnerstvo. U zavisnosti od kombinacije, karta Venčanje može imati sledeća značenja:

Karta Venčanje i Vernost: govori o partnerstvu koje je stabilno. Smatra se da je simbol dobrog i harmoničnog perioda za zajednički život.

Karta Venčanje i Ljubavnica: označava trajnost u odnosu i ljubavnoj vezi. Isto značenje ima i u kombinaciji sa kartom Ljubavnik.

Karta Venčanje i Radost: nagoveštaj je pozitivnog perioda, radosti, zadovoljstva i poboljšanja u partnerstvu.

Karta Venčanje i Bolest: kada se nađu u kombinaciji ove dve karte predstavljaju niz problema sa kojima će se partneri susresti. To može biti period stagnacije, briga, komplikacija, bolesti partnera ili uopšteno svih onih situacija koje se odražavaju na sklad veze ili braka.

Karta Venčanje i Ljubomora: laži, ljubomora, spletke ljubomornih osoba mogu biti pogubne za postojeće partnerstvo i doneti pogoršanje odnosa.

Karta Venčanje i Tuga: povezuje se sa periodom koji može doneti izvesne prekide ili privremeno odvajanje jednog partnera. Takođe, u zajedničkoj kombinaciji oslikava probleme koji se periodično ponavljaju.

Karta Venčanje i Lopov: ovo je kombinacija koja označava krizu u braku, tegobne i komplikovane situacije, neočekivana i neprijatna iznenađanja.

Karta Venčanje i Udovac: naznaka velikih iskušenja i izazova za opstanak zajednice. Ali i pored velikih otežanja, veza ili brak mogu opstati u budućnosti.

Karta Venčanje i Neprijatelj: govori o osobi koja može ometati vezu ili brak. Takođe, označava aspekt netolerancije među partnerima, nerazumevanja i jake napetosti.

Facebook Comments