Konjukcija Marsa i Meseca

U astrologiji Mesec predstavlja našu sigurnost, navike, emocije i uspomene. Njegove karakteristike takođe će biti pojačane ili oslabljene u zavisnosti od planeta koje ga aspektuju. Za razliku od Meseca, energija Marsa je destruktivna, sa elementima nasilnih impulsa i vrlo često nepotrebnih iritacija. Mars simboliše snagu, ratobornost, borbenost i dominaciju. Uopšteno, svi aspekti Marsa i Meseca donose dosta inicijative, emocionalnih reakcija, hrabrost i tendenciju ka nezavisnosti.

Konjukcija ove dve planete donosi mnoge turbulencije na emotivnom planu, impulsivne reakcije i sklonost ka preuveličavanju činjenica.  Ključne reči koje opisuju ovu konjukciju su hrabrost i energičnost. Konjukcija Marsa i Meseca daje tendenciju ka nepažnji i opasnosti. U horoskopu natusa Mars u konjukciji sa Mesecom ukazuje na aktivnu, hrabru, ali i bezobriznu prirodu.

U vatrenim znakovima horoskopa priroda ove konjukcije dodatno je pojačana. Manifestuje se kroz nestrpljenje, razdražljivost i nesklad.

U vazdušnim znakovima ukazuje na prisutnost jake agresije, ironije i sukobljivosti. Odnosi sa drugima prožeti su izvesnom zahtevnošću.

U vodenim znakovima konjukcija Marsa i Meseca predočava na neodlučnost, posesivnost, teškoće u izražavanju želja, ali i nezadovoljstvo.

U zemljanim znakovima konjukcija Marsa i Meseca budi emocionalnu stranu, tvrdoglavost i sklonost ka stalnim zamerkama.

Priroda ove dve planete je potpuno različita. Naime, Mesec simboliše naše emocionalne potrebe, dok Mars donosi brze reakcije. U međusobnom aspektu -konjukciji aktivira nagle emocionalne reakcije koje mogu biti veoma jake.

Spoj ove dve planete ubrzava rekacije, a osobe sa ovom konjukcijom veoma često mogu da se osećaju dosta napeto i pre konkretnog delovanja. Takođe, prisutna je impulsivnost i snažne emocije koje su prikazane u naglim reakcijama, bez razmišljanja.

U sinastriji konjukcija Marsa i Meseca podstiče instinkte uzbuđena, topline i jake strasti. Romantični odnos zračiće jakom seksualnom privlačnošću među partnerima, kreativnošću, ali takođe i promenama raspoloženja. U zavisnosti od ostalih aspekata, konjukcija Marsa i Meseca u sinastriji može inicirati gnev jedog partnera, stalne optužbe i ogromnu zahtevnost.

Facebook Comments