Kristali i drago kamenje – Terapijska upotreba

Kristali i drago kamenje su zbog svojih čarobnih i lekovitih svojstava oduvek budili veliko interesovanje ljudi. U moderno vreme njihova primena veoma je zastupljena u prirodnim tehnikama lečenja. Kristali i drago kamenje svojim vibracijama deluju na naše energetsko polje, omogućavajući nam da obnovimo i održimo svoju energiju u ravnoteži.

Zbog svojih brojnih lekovitih svojstava kristali i drago kamenje smatraju se odličnim za opuštanje i deblokiranje čakri-kanala kroz koje cirkuliše energija. Zbog toga kristali i drago kamenje pomažu da se olakša koncentracija, eliminišu negativne i nepotrebne emocije.

Kristali i drago kamenje deluju podsticajno, razvijaju našu mističnu stranu, deluju na kreativne procese, pomažu u savladavanju strahova i teskobe, doprinose poboljšanju mentalnog i fizičkog zdravlja. S’ obzirom da pomažu u harmonizovanju energije, razvoju unutrašnje snage i samopouzdanja, kristali i drago kamenje pomažu nam da pronađemo najbolji način kad se dvoumimo oko odluka koje treba deneti. Oni privlače materijalna dobra i smatraju se pogodnim za one osobe koje imaju teškoće da realizuju svoje planove i snove.

Postoje mnogi kristali koji se mogu koristiti u terapijama lečenja, meditaciji, uravnotežnju energije čakri. Kristali i drago kamenje koji se koriste u procesu lečenja su:

 

Terapijska upotreba – Ametist: Varijacija boja ide od ljubičaste do ljubičasto crvene boje. Deluje na nervni sistem, jačanje imuniteta, metabolizam, poboljšanje memorije i razvijanje intuicije.

 

Terapijska upotreba – Ahat: Njegova najbolja  svojstava doprinose jačanju vitalnosti, poboljšanju vida, cirkulacije, ublažavanju depresije i povećanju samopouzdanja.

 

Terapijska upotreba – Akvamarin: Boja  varira od kristalno plavo do zelenkaste. On podstiče rad grlene čakre, ublašava stres, umanjuje strah, jača bubrege, jetru, smanjuje oticanje nogu, poboljšava rad želuca.

 

Terapijska upotreba – Kunzit: Boja ovog kristala varira od nežno roze do svetlo ljubičaste. Koristi se kod lečenja psihičkih smetnji, jača rad srčane čakre, donosi smirenje i vraća ravnotežu. Ovo je izuzetno delotvoran kamen  koji pročišćava auru od negativnih vibracija.

 

Terapijska upotreba – Oniks: Njegova boja varira od crne do smeđe ili prozirne. On pomaže u jačanju koncentracije, leči problem sa kostima, kožom, zubima, vraća samopouzdanje.

Terapijska upotreba – Malahit: Boja varira od svetlo do tamno zelene. Jedno od njegovih glavnih obeležja je da doprinese opuštanju i umanji bol. On upija svu negativnu energiju, otključava potisnute emocije koje uzrokuju psihičku nestabilnost ili emocionalnu osetljivost.

 

Terapijska upotreba – Mesečev kamen:To je kamen, belo plave ili sive boje. On deluje na emocionalno područje, budi intuiticiju, ženstvenu stranu, povećava i vidovitost. U periodu kada je aktivan menstrualni ciklus treba izbegavati korišćenje Mesečevog kamena.

 

Terapijska upotreba – Opsidijan: Može se pronaći u sivoj, zelenoj, crnoj boji. Ovaj oblik prirodnog stakla vulkanskog porekla preporučuje se za vraćanje ravnoteže i neutralisanje prisutnih blokada.

 

Terapijska upotreba – Smaragd: Prisutan je u različitim nijansama zelene, od svetle do tamno zelene. Poznat je po svojim brojnim lekovitim svojstvima, pomaže da se razvija strpljenje, deluje na srčanu čakru, poboljšava imunološki sistem.

 

Terapijska upotreba – Turmalin: Može se naći u nijansama plave roze, crne, crvene, žute, zelene. Smatra se kamenom pročišćenje, donosi mir, uklanja sve one elemente koji uzrokuju poremećaje.

 

Terapijska upotreba -Tirkiz: Njegova boja varira od svetlo plave, zelene do sive. Koristan je za disajne puteve, imunitet i uopšteno celo fizičko telo. Pomaže u boljem razumevanju situacije i u procesu komunikacije.

Facebook Comments