Kristali za dom

Svaki kristal zrači određenom energijom i ima jedinstvenu namenu. Kada su u pitanju idealni kristali za dom, mnogi stručnjaci savetuju odabir onih kristala koji će neutralisati lošu energiju, podstaći sklad i uravnoteženost.

Ametist se smatra idealnim za sobu u kojoj meditiramo ili se odmaramo. Ovaj kristal pojačava intuiciju, donosi spokoj i uklanja negativnu energiju.

Za dečiju spavaću sobu najbolje je odabrati akvamarin za podsticanje dobrog sna. No, za aktiviranje kreativnosti  mogu se koristiti sodalit ili ćilibar.

Pirit u radnom prostoru pomaže u zadržavanju fokusa i doprinosi većoj koncentraciji. Diopsid će pomoći u ostvarenju profesionalnog napretka, dok citrin podstiče mentalne sposobnosti.

Za zaštitu doma preporučuju se oniks i crni turmalin koji deluju kao štit i odbrana od negativnih energija.

Za spavaću sobu idealnim izborom smatra se sodalit ili roze kvarc koji pružaju miran san i donose emocionalno uravnoteženje.

Za dnevni boravak može se odabrati gorski kristal koji vraća harmoniju i sklad. No, ukoliko želimo svečaniju i vedriju atmosferu onda se savetuje odabir narandžastog kalcita.

Takođe, uz pomoć Feng shui tehnike možemo ojačati energiju određenih sektora svog doma odabirom odgovarajućeg kristala.

Za sektor prijateljstva  najbolje je odabrati kristale koji će pojačati komunikaciju i optimizam. Idealnim izborom smatra se sunčev kamen.

Za sektor rada i posla treba odabrati kristale plave boje, poput lapis lazulija ili akvamarina.

U sektor duhovnosti može se koristiti kvarc koji će pojačati našu intuiciju i percepciju.

Sektor porodice povezuje se sa elementom drveta, pa se savetuje odabir zelenog turmalina.

U sektoru kreativnosti  i dece odličnim izborom smatra se opal, jer podstiče spontanost.

Sektor uspeha povezuje se sa vatrenim elementom pa se najboljim izborom smatraju kristali crvene i narandžaste boje.

Za sektor ljubavi može se odabrati mesečev kamen ili ružičasti turmalin.

U sektoru prosperiteta vladaju ljubičasta, zelena i žuta boja. Kristali koje ovde možemo koristiti su citrin ili zeleni turmalin.

 

Facebook Comments