Kristali zaštitnici od loše energije

Postoje mnogi kristali koji nas mogu zaštiti od uticaja loše energije i negativnih energetskih blokada. Svaki kristal ima svoje jedinstvene vibracije i može značajno poboljšati kvalite našeg života. Kristali se mogu nositi kao privezak na ogrlici, na minđušama, prstenju ili narukvicama. Brz i jednostavan način za čišćenje kristala je potapanjem u morsku vodu tokom noći ili zakopavanjem u saksiju sa biljkom oko 33 dana. Ukoliko se kristal slomi znači da je loša energija bila usmerena na vas.

 

 

Kristali se aktiviraju posebnim tehnikama i programiraju se u cilju određene funkcije, na primer zaštitne funkcije. Svaki kristal nam pomaže da očistimo svoju auru, zaštitimo se od bilo koje vrste negativnih energija i dođemo do emocionalne stabilnosti.

Kristali zaštitnici od loše energije – Ametist

Pruža mir i zaštitu, jača intuiciju, otklanja tugu, deluje okrepljujuće u periodima napetosti, straha i stresa. Smatra se jednim od najvažnijih, jer pretvara negativnu energiju u pozitivnu. Ima visoke vibracije zbog čega je veoma pogodan za zaštitu energije.

Kristali zaštitnici od loše energije – Crni turmalin

Ima moć da sačuva svog vlasnika od uroka i skrene namenjenu negativnu energiju. Povezuje se sa planetom Saturn i omogućava da vidimo iskrenost drugih ljudi.

Kristali zaštitnici od loše energije – Roze kvarc

Roze kvarc poznat je kao zaštitni kristal za ljubav. On eliminiše ljutnju i nerazumevanje. Daje isceljenje od emocionalnog razočarenja.

Kristali zaštitnici od loše energije – Malahit

Poboljšava raspoloženje i donosi zaštitu od nesreće. Olakšava emocionalno ozdravljenje, uklanja negativnosti, destruktivne uticaje, štiti od fizičkih opasnosti. Legenda kaže da će se malahit razbiti na sitne komade kao vid upozorenja da se njegovom vlasniku približava velika opasnost.

Kristali zaštitnici od loše energije – Karneol

Karneol pomaže da se izgradi samopouzdanje, ojača intuicija i vrati energija vitalnosti. On uklanja svaku vrstu emocionalnih negativnosti, daje zaštitu od ljubomore i zavisti. Veoma je korišćen kao amajlija, a veruje se da boja otkriva snagu njegove moći.

Kristali zaštitnici od loše energije – Mesečev kamen

Ublažava negativne učinke stresa, nestabilnosti i pomaže u rešavanju ljubavnih problema kod parova. Smatra se idealnim zaštitnikom na putovanju i u neutralisanju loše energije.

Kristali zaštitnici od loše energije – Jaspis

Jaspis je zaštitnik od uticaja uroka, negativne energije, zlog oka  i magije. Od davnina se koristio kao kamen protiv vradžbina. Kada je boja ovog kristala naglašenija to je znak poslatih negativnih vibracija.

Kristali zaštitnici od loše energije – Ćilibar

Za ćilibar se veruje da može oterati zle duhove, zaštititi od opasnosti i uroka. Donosi duhovno smirenje, pomaže u revitalizovanju energije. Ovaj kristal štiti od svake vrste zavisti i u stanju je da apsorbuje lošu energiju. Kada potamni to je znak  da je osoba koja ga nosi i nekoj vrsti opasnosti.

Facebook Comments