Kućni broj – vibracije sklada ili nepovoljnosti?

Numerologija, kao i Feng shui, ukazuju nam na značaj i važnost vibracije kućnog broja. Mnogi stručnjaci iz ovih oblasti smatraju da kuća sa povoljnim brojem stvara dobro raspoloženje i donosi pozitivnu energiju. Danas možemo naći dosta objašnjenja o kućom broju i njegovom značenju. Međutim, iz ugla numerologije, astro-numerologije i Feng Shui-a, veoma je važno kako su ti brojevi raspoređeni. Smatra se ako su u horizontalnoj liniji da privlače napredak i prosperitet, dok jedan ispod drugog nisu povoljni i donose nesklad.

 

Kućni broj u numerologiji povezuje se sa određenim vibracijama i energijom. Da bi izračunali kućni broj  prema numerologiji treba sabrati sve brojeve i smanjiti na jednocifren. Ukoliko živite u zgradi tada njen broj predstavlja sekundarnu vibraciju i nema toliko značajan uticaj kao broj stana. Ako je broj kuće sa dodatnim slovom, na primer, 12 b, tada ćemo dobiti sledeći rezultat:  1+2+2=5  Na osnovu tablice slovo iz kućnog broja pretvaramo u brojčanu vrednost:

A, J, S = 1;    B, T, K = 2;  C, L, U = 3;  D, V, M = 4;  E, N = 5;   F, O = 6;  G, P = 7;   H, Z = 8;  I, R =9 .

Nakon sabiranja, pogledajte kakve vibracije su sadržane u vašem kućnom broju i šta one predstavljaju:

Kućni broj 1- ima Sunčevu energiju i u korespondenciji je sa planetom Merkur. Označava nezavisnost i individualizam. Nije pogodan za zajednički život, ali za osobe koje žele živeti same je idealan.

Kućni broj 2 – prikazuje energiju Meseca i u korespondenciji je sa planetom Neptun. Smatra se veoma povoljnim jer privlači obilje, blagostanje i pogoduje zajedničkom životu. Osobe koje žive u ovom domu su veoma intuitivne, ali i dosta osetljive.

Kućni broj 3 – prikazuje energiju planete Jupiter i Neptun. Predstavlja vibracije koje se odnose na lošu oragnizaciju. Idealan je broj za umetničke poslove, komunikaciju, duhovnost i kreativnost, ali nije povoljan za segment finansija, jer stvara dosta teškoća sa novcem.

Kućni broj 4 – označava energiju planete Pluton, u sprezi je sa mistikom i tajnama. Odnosi se na štetu, gubitke, novčana otežanja i stagnaciju. Iako je pogodan za bračne saputnike, sa druge strane stvara mogućnost ulaska u neki vid poroka.

Kućni broj 5 – ima energiju Merkura i planete Uran. Kuću ili stan sa ovim brojem je povoljno iznajmiti, ali ne smatra se dobrom za kupovinu. Naime, iako privlači odlične mogućnosti u segmentu karijere, poslovanja i novca, takođe uzrokuje napetost i unutrašnji nemir.

Kućni broj 6 – prikazuje energiju planete Venere i smatra se mestom idealnim za zajednički život, ravnotežu, sklad i razumevanje.

Kućni broj 7 – odnosi se na energiju planete Neptun. Povoljan je za one osobe koje se bave poslovima pisanja, učenja, muzike. Takođe ukazuje na napredak u profesionalnom segmentu. Inače, kuća ili stan sa ovim brojem odbija lošu i negativnu energiju. Međutim, nepovoljan je za područje braka i ljubavi, jer donosi zahlađenje emocija.

Kućni broj 8 – označava energiju planete Saturn. Odnosi se na materijalni aspekt života, nagrade i istrajnost. Međutim, sa druge strane ukazuje na moguće neslaganje sa bračnim saputnikom i daje tendenciju preterivanja.

Kućni broj 9 – ima energiju Marsa. Kuća sa ovim brojem prikazuje dosta zalaganja, energiju dinamike i aktivnosti. Iako ovaj broj daje mogućnost obnove i novih životnih početaka, sa druge strane može prouzrokovati dosta kvarova u domu.

Facebook Comments