Lilit – Šta otkriva u natalnoj karti i sinastriji

Simbol Lilit je prisutan u svim kulturama i religijama. Naime, Lilit se pojavljuje u  različitim oblicima, pod drugačijim imenima u mnogim tradicijama i obično je predstavljen kao zlo.

 

 

U astrologiji ovaj termin je dosta složeniji. Lilit simboliše senzualnost, erotiku, seksualnu energiju i  seksualno opredeljenje u svakodnevnom životu. On takođe predstavlja tamnu stranu čovekove ličnosti, emocije, nesvesno, može značiti bolest od rođenja ili otkriti prisutnost problema koji će se pojaviti u budućnosti.

Iako postoje mnoga tumačenja, položaj Lilit-a u natalnoj karti može ukazivati na sledeće:

-Područje u kome vlada stalno nezadovoljstvo.  Kuća i znak u kome se nalazi Lilit govori o velikim iskustvima i očekivanjima natusa.

-Mnoge situacije se dešavaju suprotno onim od očekivanih.

– Talenti, veštine i potencijali nisu iskorišćeni. Natus ne kanališe pravilno energiju što u velikoj meri stvara otežanja, smetnje i prepreke.

– Mesto gde se nalazi Lilit u natalnoj karti odnosi se na iskustva iz detinjstva, ali i sve one želje koje nisu realizovane.

– Položaj Lilit-a u kući i znaku u kom se nalazi povezuje se sa vrstom emocionalnih reakcija natusa.

-U području gde je Lilit osoba može nesvesno apsorbovati energiju drugih ljudi. To je mesto koje oslikava neku vrstu “uzimanja” energije.

-Lilit se često tumači kao mesto za paranormalne moći.

– Mnogi astrolozi smatraju da je Lilit povezan sa intuicijom, instinktom ili darom vidoitosti. Često se upoređuje sa vibracijama i energijom Neptuna što natusu omogućava da ima određene darove.

– Lilit označava šarm osobe, njen magnetizam in unutrašnju snagu koja izlazi na površinu u specifičnim okolnostima.

-Položaj Lilit-a otkriva sve ono o našoj mračnoj strani, ograničenjima i sazrevanju.

– Lilit se odnosi na područje individualnih sumnji i ubeđenja.

– U sinastriji neharmonični aspekti Lilita sa partnerovim Suncem, Mesecom, Venerom ili Marsom odnose se na neugodnosti, nemogućnost razvoja, potencijalno zlostavljanje ili agresiju.

– Ako je Lilit u aspektu sa  Jupiterom i Saturnom partnera to označava dosta velike razlike godinama, materijalnom statusu ili verskim ubeđenjima.

– Lilit u aspektu sa Lunarnim čvorovima označava da će partneri tokom života proći različite situacije koje će testirati njihov odnos.

– U slučaju neharmoničnih aspekata Lilita sa Marsom, Venerom ili Suncem u sinastriji može doći do razdvajanja partnera ili mnogobrojnih teškoća.

Facebook Comments