Magična runa Sigel – simbol pobede

Ime: Sowilo, Sigel, Sowelu, Sigel

Značenje: Sunce

Broj: 16

U prevodu Sigel ili Sowilo označava Sunce, ali takođe ima značenje “neporažen”. Ovaj simbol  prikazuje životvornu silu i ispunjenje želja. Smatra se simbolom akcije i inicijative koji doprinosi ozdravljenju, akciji i duhovnom rastu, Ona vodi do postizanja ciljeva i prikazuje period oporavka nakon bolesti.

Opšta značenja rune Sigel: Sunce, životna sila, ozdravljenje, jasnoća, dobrobit, ispunjenje, plodnost, trijumf, dostignuća, duhovnost, kreativno izražavanje, regeneracija, uspeh, pobeda, velika moć, vitalnost, ispunjenje.

Runa Sigel je simbol pobede, trijumfa i uspeha, predstavlja energiju vitalnosti, fizičkog i mentalnog zdravlja. U tarotu je povezana sa kartom Sunce i sa jasnim vizijama, životnom snagom i regeneracijom. Poznata je kao runa koja vodi ka unutrašnjem skladu i ravnoteži.

Runa Sigel u tumačenju u uspravnom položaju prikazuje vreme žetve onoga što je posejano. Ukoliko je u prošlosti postojao opez i osoba je sledila mudre savete sada može videti rezultate svog rada.

Okrenuta naopako runa Sigel ukazuje na gubitak vitalnosti, život u lažima ili određenim zabludama.

Na zdravstvenom planu  odnosi  se na pojačanu osetljivost očiju i važnost opuštanja. Takođe je upozorenje da stres može ugroziti vaše zdravlje.

Sigel runa odgovara boginji Sunca, ženskom božanstvu i oživljavanju unutrašnje vatre. Simbol ove rune prikazana je cik-cak linijom, što nam takođe pokazuje da njena snaga može biti destruktivna i izazvati  požar, opekotine i smrt. U ritualima drevne runske magije Sigel je označavala Božju pravdu.

Runa Sigel kao talisman ili amulet: Pomoć u rešavanju problema, podsticaj za dodatnu energiju i srećne okolnosti.

Runa Sigel u ljubavnom tumačenju: Prikazuje jaku privlačnost i snažne emocije. Može biti naznaka pronalaženja srodne duše.

Runa Sigel u segmentu finansija i rada: Odnosi se na neophodnost detaljnije analize i razvijanja ideja sa ciljem da se ostvari uspeh.

Ova runa ukazuje na odgovarajući trenutak za preduzimanje akcije i delovanje, kao i duboku regeneraciju. Njena poruka odnosi se na obnovu vitalne energije, veru u sebe, bez predrasuda i sigurnost.

Facebook Comments