Magična svojstva voća i žitarica

Lekovita i magična svojstva  voća i povrća bila su poznata još od davnina. Voće je zauzimalo važno mesto u mitologiji, jer osim egzotičnog ukusa imalo je čarobna svojstva koja su bila eliksir za lepotu i besmrtnost.

 

 

Voće i žitarice kao personifikacija plodnosti bili su neizostavan simboli obilja koji se mogu videti u ikonografiji drevnih rimskih i grčkih bogova.

-U arapskom svetu lubenica je bila veoma cenjena jer se verovalo da može očistiti telo od bolesti. Zbog svojih čarobnih svojstava lubenica je stavljana u grobnicu faraona jer se verovalo da će ona biti hrana u zagrobnom životu.

-Jabuke su se koristile u mnogim ljubavnim ritualima, dok  je limun služio za jačanje vitalne energije. Listovi limuna koriste se u magiji za ljubav. Cvetovi limuna imaju vrlo efektivan uticaj u odbrani od uroka i zlih sila.

Kruška se smatrala voćkom mudrosti. Seme kruške najčešće se koristi u ritulima za novac.

-Bundeva je takođe korišćena u mnogim ritualima za bogatstvo i privlačenje obilja. Jedno od veoma popularnih rituala koje se i danas koristi je ritual za privlačenje finansijskog prosepriteta.  Veruje se da očišćena bundeva  koja je napunjena sa kovanica ispred doma privlači prosperitet i blagostanje. Suva bundeva koristi se za obnovu romantike i ljubavnih osećaja.

-Za krompir je do današnjeg dana ostalo verovanje da vraća dobro raspoloženje jer u sebi sadrži jaku energiju.

– Jagode su oduvek smatrane voćem koje deluje na emociju i maštovitost. Od lišća jagoda se prave univerzalne amajlije protiv loših snova i zlih očiju.

-Kod našh predaka ribizla se koristila u ritualima za odbranu od crne magije i svih vrsta čarolija, dok su u drevno vreme mnogi čarobnjaci koristili seme dinje za ljubavne napitke.

– Za muskatni orah se veruje da ima najjači uticaj u ljubavnoj i seksualnoj magiji.

– Osušena kora narandže i seme koriste se u ritualima za novac, sreću i poslovni prosperitet.

– Magična svojstva trešnje poznata su nekoliko hiljada godina. Esencija trešnje koristi se u ritualima za isceljenje, dok se u ritualima trešnja koristi za ljubavnu privlačnost.

– Ananans je snažan afrodizijak. Veruje se da ukoliko svakog dana osoba uzima mešavinu meda i ananasa podstiče energiju ljubavi.

– U Indiji mango ima važnu ulogu. Prema zapisima drevnih indijskih mudraca sadnja manga donosi spas čovekove duše. Ova voćka koristi se u mnogim ritualima, magiji, nezaobilazan je u važnim ceremonijama i festivalima.

Facebook Comments