Magične boce blagostanja

Još od srednjeg veka mnogi čarobnjaci koristili su boce u koje su stavljali svoje magične eliksire za sreću, ljubav, prosperitet i blagostanje. Boce se dosta koriste u magijskim ritualima kao neophodni objekti za skladištenje pripremljenih čarolija.

Pre samog čina izvođenja rituala za posao ili napredak moramo imati na umu dve vrlo jasne stvari. Prva je da verujemo u pozitivan ishod situacije, a druga je da jasno formulišemo pitanje i budemo realni u onome što želimo.

U ritualu za poboljšanje finansijske situacije i prosperitet ove boce su veoma korisne. No, najpre se u glinenu posudu stavi jedna kašika smeđeg šećera, kašičica meda, kafe i tamjana koji je samleven. Onda se ova masa razredi sa rumom i nju se  dodaje sedam zrna belog pirinča, sedam zrna kafe i sedam zrna bundeve. Simbolično, prema drevnoj tradiciji, ova boca predstavlja dar osobe, želju i spremnost za rad. Prilikom sipanja ove tečnosti u bocu treba izgovoriti naglas ono što želimo. Zatim se boca odlaže u baštu ili zemlju gde niko drugi neće moći da je nađe.

 

Za privlačenje klijenata, kupaca ili veću prodaju postoji stari ritual koji je veoma zanimljiv, a mnogi smatraju i učinkovit. Uzmite jednu staklenu bocu  u koju ćete staviti pomešanu morsku so sa žutom bojom. Zatim preko toga sipajte malo humusa, pa morsku so pomešanu sa zelenom bojom. Na kraju preko ovoga stavite nekoliko zrna sočiva, a flašu zatvorite voskom smeđe sveće. Onda zlatnom bojom napišitena papiru sledeće reči

„ Kao što svetlost privlači dobro,

Tako ova čarolija privlači materijalno blagostanje“.

Ovaj papir kao etiketu zalepite na bocu koja će stajati u radnji skrivena od pogleda drugih ljudi.

 

Ritual „boca sreće“  spada u jedan od poznatijih. Za sve one osobe koje žele da privuču dobru sreću u svoj život mogu koristiti ovaj jednostavan ritual. Najpre spremite staklene perle i jednu svećicu. Svoje ime i prezime napišite zlatnim slovima na papiru i zalepite na bocu. Uzmite jednu tamnu staklenu bocu, okrenite je i njoj zapalite zlatnu svećicu čiji vosak treba da kaplje preko cele boce i poklopca. Kada svećica izgori, u bocu stavite perle, zatvorite je i odložite na svoje omiljeno mesto. Veruje se da će ovaj ritual brzo privući sreću i radost.

 

Facebook Comments