Magično značenje čvorova prema astrološkoj i numerološkoj simbolici

Magični čvorovi od davnina imali su značajnu simboliku u mnogim ritualima. Veruje se da svaki čvor u sebi objedinjuje izvor magične energije. Niz magičnih čvorova čuva od bolesti, uroka, štete i zlih sila.

značenje Meseca u astrologiji

U tradiciji nekih naroda, vezivanje magičnih čvorova smatra se zaštitom od zlih i mračnih sila. Za izradu magičnih čvorova najčešće se koriste crvene niti ili konci, jer se veruje da oni imaju najjači uticaj u zaštiti od svake vrste štete. Sam čin vezivanja magičnih čvorova simboliše objedinjenje. Međutim, vrlo često, magični čvorovi mogu se praviti namenski kako bi ometali poslovni ili ljubavni napredak. Prema verovanju, trudnice ne smeju nositi magične čvorove kod sebe, jer će to uticati loše na tok trudnoće i porođaj. Magični čvorovi takođe imaju jedinstveno značenje u astrološkom i numerološkom smislu.

Magično značenje čvorova prema astrološkoj i numerološkoj simbolici: Jedan čvor aktivira produktivnost i doprinosi boljoj organizaciji. U astrologiji se povezuje se Suncem.

Magično značenje čvorova prema astrološkoj i numerološkoj simbolici: Dva čvora simbolišu emocije, ujedinjenje, ljubavnu vezanost . U astrologiji je pod dejstvom Mesečeve energije.

Magično značenje čvorova prema astrološkoj i numerološkoj simbolici: Tri čvora povezuju se sa kreativnim idejama i učinkovitim delovanjem. U astrologiji simbolišu energiju planete Mars.

Magično značenje čvorova prema astrološkoj i numerološkoj simbolici: Četiri čvora podstiču bolju komunikaciju i energiju izobilja. Oni se nadovezuju za planetu Merkur.

Magično značenje čvorova prema astrološkoj i numerološkoj simbolici: Pet čvorova pojačavaju uticaje radosti, razvoja, porodičnog sklada. U astrologiji se povezuju sa planetom Jupiter.

Magično značenje čvorova prema astrološkoj i numerološkoj simbolici: Šest čvorova se najčešće koriste u ljubavnoj magiji, harmonizaciji bračne sreće i ritualima za lepotu. U astrologiji su povezani sa planetom Venerom.

Magično značenje čvorova prema astrološkoj i numerološkoj simbolici: Sedam čvorova u magiji povezuju se sa završetkom i izdržljivošću. U astrologiji su pod energijom planete Saturn.

Magično značenje čvorova prema astrološkoj i numerološkoj simbolici: Osam čvorova koristi se za podsticaj ravnoteže i magične rituale za posao. U astrologiji nadovezuje se za planetu Pluton.

Facebook Comments