Magija kristalne piramide

U drevnoj egipatskoj civilizaciji piramide su građene na posebnim mestima koja su „zračila“ lekovitom snagom i čarobnim moćima. Ta mesta imala su pozitivne učinke na energiju čoveka. Prema mnogim pisanim izvorima za egipćane svrha izgradnje ovih mističnih piramida je bila u privlačenju i prikupljanju kosmičke energije, što najbolje govori Keopsova piramida koja je izgrađena tako da zraci fiksne zvezde Sirius su padali tačno u pravcu unutrašnjeg oltara piramide. Ova zvezda  u konstalaciji Canis Major smatra se jednom od najsvetlijih zvezda na nebu.

Izgled piramide povezuje se sa aspektom stvaranja, održavanja i transformacije. U duhovnom smislu piramida se poistovećuje sa mestom mudrosti i izvorom božanske energije. U numerologiji njen jedinstven izgled povezuje se sa nizom brojeva 1, 3 i 4.

Mudraci sa istoka verovali su da je simbol piramide koja je izrađena od kristala snažan generator kosmičke energije. Poznato je da simbol kristalne piramide ima blagotvorno dejstvo na emotivno stanje čoveka, smanjenje osetljivosti, umora i zaštita je od negativnih energija.

 

U Feng shui-u kristalna piramida  postavlja se u središnji deo doma kao talisman koji raspršuje negativnu energiju. Simbol kristalne piramide postavljen u uglovima stana sprečava nakupljanje stagnirajuće energije. Smatra se da ona takođe štiti od štetnih zračenja, pa je takođe poželjno  da stoji na mestu gde ima puno aparata. Magija kristalne piramide sastoji se i u njenoj mogućnosti da izravnja Yin i Yang energiju.

 

Kristalna piramida je simbol sreće, blagostanja i uspeha. U magiji određene tarot karte iz velike Arkane  pored kristalne piramide donose uspeh u mnogim područjima života i privlače svakodnevno blagostanje u dom. Kristalna piramida ima veoma pozitivan uticaj na zdravlje, ali je i nezaobilazan simbol zaštite od energetskih vampira. Ovaj mistični simbol sve češće se koristi kao amajlija u kolima, jer se veruje da štiti od nesreće.

 

Da bi privukli obilje, prosperitet i uspeh u svoj život potrebno je ispisati određenu želju i staviti pored kristalne piramide i svoje slike koja je licem okrenuta ka gore. Ovaj Feng shui ritual se obavlja 11 lunarnog dana. Kristalnu piramidu zajedno sa slikom i željom postaviti u istočni deo stana. Nakon devet dana slika sa sklanja, dok papir sa željom treba upaliti, a pepeo raspršiti napolju. Ovaj ritual može se ponoviti u sledećoj fazi punog Meseca.

 

Kristalna piramida povezuje se sa ostvarenjem ciljeva, pa se može smestiti u sektor karijere i slave.

Ovaj mistični simbol koristi se u mnogim zemljama sveta. Na osnovu brojnih istraživanja  došlo se do zaključka  da kristalna piramda ima određenu energiju i energetski naboj koji daje zaštitu čoveku i aktivira njegovu mentalnu efikasnost, pomaže u smanjenju glavobolje i ublažavanju stresa.

Facebook Comments