Magija prstenja

Prstenje je još od davnina bio simbol statusa i moći. Ali ovaj ukrasni predmet takođe spada u amajlije za privlačenje sreće, uspeha i obilja.

Veruje se da  prsten sa smaragdom stavljen ispod jastuka u noći između četvrtka i petka neudatim ženskim osobama donosi pomoć u ljubavi i ostvaranju ljubavne sreće. Tom prilikom treba izgovoriti sledeće reči: “Zaštitnice neudatih žena, okreni prsten– ljubav pokreni.” Ovo verovanje povezuje se sa boginjom Lada  koja je kod staroslovenskih naroda bila zaštitnica ognjišta, sreće, lepote i ljubavi.

Prstenje sa određenim natpisima ili simbolima smatra se moćnom amajlijom. Najpre treba odabrati prsten koji odgovara zodijačkom znaku.

Srebrno prstenje koje u sebi ima kristal rubin smatra se moćnom amajlijom od bolesti. Simboli ili natpisi za zaštitu graviraju se petog Lunarnog dana u mesecu.

Magija prstenja: Prsten sa kristalom beril je amajlija za uravnoteženje energije.

Za zaštitu od neprijatelja koristi se zlatan prsten sa topazom. Simboli ili zapisi za zaštitu na prstenu izrađuju se desetog lunarnog dana u mesecu.

Prsten sa sardoniksom je moćna zaštita od ljubavne prevare.

Magija prstenja: Prstenje od belog zlata je moćna amajlija za privlačenje ljubavi.

Prsten sa plavim tirkizom ima veoma jaku energiju i ublažava negativne uticaje.

Srebrni prsten sa žadom daje energiju zaštite. Simboli ptice na ovom prstenu čuva od neuspeha i nevolja.

Prsten sa karneolom daje zaštitu od ljubavnih čarolija.

Srebrni prsten koji je kupljen u ponedeljak , treba očistiti sa vodom i poprskati sa aromatičnim mirisom ljiljana. Tajanstveni zapisi i simboli u ovom prstenu  štite od zlih sila, crne magije i čarobnjaštva. Ovaj prsten nosi se na levoj ruci.

Srebro  spada u vrlo osetljiv metal, ali se ujedno smatra jednim od najcenjenijih. Kada srebrni nakit počne da tamni  to je naznaka da je upilo negativnu energiju i zaštitilo vlasnika od nevolje.

Veruje se da je srebrni prsten odlična zaštita od magije i da ga uvek treba nositi na levoj ruci, jer odbija negativne uticaje i štiti od  negativne energije.

Ukoliko osoba izgubi prsten ili ga slomije to znači da je amajlija upila dosta negativne energije i da je potrebno da se zameni. Svaki prsten koji se nosi kao amajlija čisti se sa solju ili plamenom. Prsten koji na sebi ima neki verski simbol preporučjivije je nositi na lančiću.

Facebook Comments