Mars – planeta snage u osmoj kući seksualnosti

U astrologiji, predstavnici planete Mars su Ovan i Škorpija. Mars je planeta energije, akcije, pokreta, snage, volje i intenzivne strasti.  Kada se Mars nalazi u osmoj kući horoskopa to je pokazatelj jake seksualne prirode, intenzivnih seksualnih osećanja i strasti.

 

 

Osoba sa ovim položajem Marsa u natalnoj karti doživljava velike promene u emocionalnom segmentu i često se bori protiv svojih snažnih osećaja, pokušavajući da ih drži skrivene od drugih. U zavisnosti od znaka koji vlada osmom kućom, Marsa se manifestuje na sledeći način:

Mars u Ovnu

Kada se planeta Mars nalazi u znaku Ovna  u osmoj kući možemo biti sigurni da je osobi segment seksualnosti veoma važan u životu. U partnerskim odnosima seks zauzima možda i najvažnije mesto. Često se dešava da osobe sa ovim položajem Marsa ulaze u paralelne veze.

Mars u Biku

Ukoliko se Mars nalazi u znaku Bika u osmoj kući osobi  je veoma važan osećaj zadovoljstva u odnosima i jasno definisani ciljevi. Ovdeje zastupljeno dosta praktičnosti u seksualnim željama i ljubavnim fantazijama.

Mars u Blizancima

Položaj Marsa u Blizancima u osmoj kući ukazuje da osoba prvo teži detaljnom upoznavanju partnera vam segmenta seksualnosti. Kada stekne dovoljno poverenja tada ima neformalan pristup seksu, sa nezaobilaznim elementima maštovitosti.

Mars u Raku

Ako se planeta Mars nalazi u znaku Raka u osmoj kući to govori o osobi  kojoj seksualnost i strast predstavljaju važan segment u partnerskim odnosima. Ovaj položaj planete govori o težnji da se sa partnerom ostvari jaka emocionalna i seksualna povezanost. Ukoliko toga nema, odnos može proći dosta otežanja.

Mars u Lavu

Pozicija Marsa u Lavu u osmoj kući naznaka je velike kreativnosti, dobrog raspoloženja i težnje da se u partnerstvu ostvari uzajamni sklad i seksualno slaganje. Ove osobe imaju dosta energije, uživaju u romantici, ljubavi i strasti.

Mars u Devici

Položaj Marsa u Devici u osmoj kući  naznaka je velike obazrivosti i pažnje koju osoba pruža svom partneru. Međutim, ovde vrlo često dolazi do zapostavljanja sopstvenih želja i potreba.

 

Mars u Vagi

Ako je Mars u Vagi u osmoj kući to označava potrebu za ravnotežom i skladom u području seksualnosti. Osoba voli romantiku, ima nežan pristup prema partneru, veoma je senzualna, šarmantna i zavodljiva.

Mars u Škorpiji

Kada se planeta Mars nalazi u znaku Škorpije u osmoj kući naglašena je posesivnost i težnja za kontrolom partnera. Ovo su vrlo strastvene osobe, koje traže partnera sa kojim mogu ostvariti dobar seksualni odnos i slaganje.

Mars u Strelcu

Pozicija Marsa u Strelcu u osmoj kući pokazatelj je osobe koja voli avanture, flertovei ima dosta  intenzivne osećaje. U vezi želi da ostvari dublje emocionalno i seksualno povezivanje sa partnerom.

Mars u Jarcu

Ukoliko se Mars nalazi u Jarcu u osmoj kući osoba ima jaku energiju i dosta izdržljivosti. Privlače ih partneri koji su stariji ili koji imaju dosta iskustva.

Mars u Vodoliji

Kada se planeta Mars nalazi u znaku Vodolije u osmoj kući zodijaka to daje dosta slobodan pristup seksu i želju za eksperimentisanjem.  Mars ovde izražava svoju ekscentričnost i originalan pristup.

Mars u Ribama

Položaj Marsa u Ribama u osmoj kući daje dosta poteškoća u izražavanju  želja. Osoba je emotivna, sklona seksualnom maštanju i fantazijama. Vrlo često ovde dominira neodlučnost što na izvestan način ometa ispunjenje seksualnih želja.

Facebook Comments